RAM ve SSD değişiminde driver yüklemek gerekir mi?

Generaltr

Picopat
Daha fazla  
Evdeki eski bilgisayarın hard diskini SSD ile değiştirip RAM'leri yükselttim ve düzgün çalışması için tüm driverları tekrar mı yüklemem gerek yoksa sadece belirli driverları mı yüklemem gerek? Ya da açsam düzgün çalışır mı?

Ekstra SSD aldıysan, hayır yapmana gerek yok. SSD üzerine yeni işletim sistemi kurduysan doğal olarak yapmalısın zaten. RAM için hiçbir şey yapmana gerek yok.
Galiba sıfırdan sistem kurmuş.

O yüzden sistemin sürücülerini tekrardan yüklemeniz gerekli.
Ekran kartı sürücüsü, işlemci chipset, onboard audio ve onboard lan sürücülerini indirmeniz yetecektir.
Eğer varsa SSD firmware update yapabilirsiniz.

Temiz kurulum daha iyi olur. Zaten SSD sıfır ise içi boş olacak mecburen sıfırdan işletim sistemi kuracaksınız. Mecburen de sürücü vs. her şeyi sıfırdan yükleyeceksiniz.

Ekran kartı sürücüsünü elle kurup Windows Update'den güncelleştirmeleri denetleyebilirsiniz. Windows Update gerekli sürücüleri otomatik yükleyecektir.

Ekstra RAM aldıysan benim düşünceme göre format atılması en temizi olur. Ben format atmadan RAM takviyesi yaptığımda sistemin bir tık sapıttıpını gördüm. Belki benim bilgisayarımda denk gelmiştir bilemeyeceğim.

Ama sürücü yüklenmesi eğer format atılmadıysa gerek yoktur.

Ve ekleme yapayım chipset sürücülerini de kurmayı unutma.

Chipset sürücüsü kurmaya gerek var mı? Çünkü onboard yoksa chipset driveri sistemin kendisi kuruyor diye hatırlıyorum. (gerçi onboard olduğu zamanda kuruyor driveri.) Ki güncel olmasa bile çok önemli olduğunu düşünmüyorum.

Chipset sürücüsü kurmaya gerek var mı? Çünkü onboard yoksa chipset driveri sistemin kendisi kuruyor diye hatırlıyorum. (gerçi onboard olduğu zamanda kuruyor driveri.) Ki güncel olmasa bile çok önemli olduğunu düşünmüyorum.

Ben her zaman güncellikten yanayım illa performansa az da olsa etki ediyor forumlarda da yükseltilmesi yönünde güncellik iyidir. Aynı sürümse zaten gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı