RAM vs M.2 SSD

alperenht

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Şu an tek kanal HP 3200 MHz 16 CL 16 GB bir RAM kullanıyorum. Bunun yerine 2x8 RAM yapmalı mıyım? Performansa çok etkisi olur mu? Ya da RAM yerine M.2 SSD almak daha mı mantıklı M.2 SSD yok hiç SATA var sadece. PCI-e 3.0 RX 6500 XT kullanıyorum ekran kartı olarak.

İşlemci: Ryzen 5 3600
Ekran kartı: RX 6500 XT
Anakart: ASUS B450M Dragon

Merhaba. Şu an tek kanal HP 3200 MHz 16 CL 16 GB bir RAM kullanıyorum. Bunun yerine 2x8 RAM yapmalı mıyım? Performansa çok etkisi olur mu? Ya da RAM yerine M.2 SSD almak daha mı mantıklı M.2 SSD yok hiç SATA var sadece. PCI-e 3.0 RX 6500 XT kullanıyorum ekran kartı olarak.

İşlemci: Ryzen 5 3600
Ekran kartı: RX 6500 XT
Anakart: ASUS B450M Dragon
Kesinlikle RAM takviyesi daha mantıklı.
Bazı oyunlarda neredeyse 30-40 FPS fark bile yapabilir.

Kesinlikle RAM takviyesi daha mantıklı.
Bazı oyunlarda neredeyse 30-40 FPS fark bile yapabilir.

2x8 yapıcağına 2x16 yap 16 RAM şu an da bazı işler için yetersiz kalıyor.
Yüksek yükleme süresi olan oyunlar oynamıyorsan şu anda M.2 bir kenara atılabilir RAM'leri 32 yapmanı tavsiye ederim.

16 GB RAM alacaksam yine bende olan HP'den almak zorundayım diye biliyorum. Her şeyin uyuşması lazımmış galiba. Başka marka alamaz mıyım şu an HP RAM'in fiyatı gereksiz pahalı.

Bence önce RAM işini çözün. Çift kanal çok fark ettiriyor. Bütçeniz veya bunu bekleyecek sabrınız varsa 2x16 daha iyi olabilir. En azından ileride RAM gibi şeylere kafa yormazsınız. Gskill'in 3200MHz 2x16'lık RAM'i 1800₺.
16 GB RAM alacaksam yine bende olan HP'den almak zorundayım diye biliyorum. Her şeyin uyuşması lazımmış galiba. Başka marka alamaz mıyım şu an HP RAM'in fiyatı gereksiz pahalı.
HP'yi satın uygun fiyata. Sıfır fiyatına göre belirlerseniz kimse almaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı