RAM yükseltme tavsiyesi

US.US

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Online eğitimde Zoom üzerinden ders verirken bilgisayarımda takılmalar oluyor. Bu yüzden RAM'i yükseltmek istiyorum. Ekran görüntülerini atıyorum. Hangi RAM'i satın almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

Dosya Ekleri

• Memory.jpg
    Memory.jpg
    32,1 KB · Görüntüleme: 55
  • SPD.jpg
    SPD.jpg
    42,3 KB · Görüntüleme: 57
  • Sistem.jpg
    Sistem.jpg
    18,3 KB · Görüntüleme: 55
Teşekkür ederim. Bu bendeki RAM'in aynısı sanırım ve bunu bilgisayara eklersem sistemi 4 GB'a yükseltmiş oluyorum. Peki daha yüksek yapma şansım var mı? Varsa problem çıkarır mı?
Hocam sanırım eski bir bilgisayarınız var, maksimum ram desteği için anakartın sayfasını incelemek gerekiyor. İsterseniz anakart modelinizi paylaşın bakalım ancak 4'den daha fazlasını destekleyeceğini sanmıyorum.

Hocam sanırım eski bir bilgisayarınız var, maksimum ram desteği için anakartın sayfasını incelemek gerekiyor. İsterseniz anakart modelinizi paylaşın bakalım ancak 4'den daha fazlasını destekleyeceğini sanmıyorum.
Tamamdır. Ekran görüntüsünü attım.

Dosya Ekleri

• Sistem modeli.jpg
    Sistem modeli.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 40
Hocam burada anakart ile ilgili bir bilgi göremedim, CPU-Z'deki "Mainboard" sekmesinin ekran görüntüsünü atabilir misiniz rica etsem?

Hocam burada anakart ile ilgili bir bilgi göremedim, CPU-Z'deki "Mainboard" sekmesinin ekran görüntüsünü atabilir misiniz rica etsem?
İlk attığım görselde anakart üreticisi ve bir de A15 olarak modeli gözüküyordu hocam ama CPU görüntüsünü de atıyorum. Bu arada 2 GB'lık bir RAM alıp dediğiniz gibi 4 GB'a yükselttim sistemi. Yine de daha fazla yükseltebilir miyim diye bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca RAM'in 4 GB olduğunu BIOS ayarlarından ve görev yöneticisinden de görüyorum ancak performansı artırmak için ekstra bir işlem yapmam gerekiyor mu?

Dosya Ekleri

• Mainboard.jpg
    Mainboard.jpg
    30,9 KB · Görüntüleme: 38
Hayır hocam, RAM göründüyse ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok.
Anakart modelinizi internette araştırdım ancak sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım. Forumlarda 16 GB'a kadar desteklediğini söyleyenler var ancak bu bilgiler kesin değil maalesef. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi 4'ten fazlasını desteklediğini düşünmüyorum.
Bilgisayarınızın yavaş olmasının sebebi işlemciniz, yani RAM'inizi 16'ya da yükseltseniz çok fazla performans artışı yaşamazsınız.
Tavsiyem temiz bir Windows kurulumu yapmanız, hatta kullandığınız programların desteği varsa Linux kullanabilirsiniz. Eski sistemler için geliştirilen hafif Linux dağıtımları mevcut. Bunları tavsiye edebilirim.
Konudan anladığım kadarıyla Zoom kullanıyorsunuz, onun için şurada bir rehber mevcut. Farklı programlar için de bu konudan sorabilirsiniz veya yeni bir konu açıp beni etiketleyebilirsiniz, seve seve yardımcı olurum.

Hayır hocam, RAM göründüyse ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok.
Anakart modelinizi internette araştırdım ancak sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım. Forumlarda 16 GB'a kadar desteklediğini söyleyenler var ancak bu bilgiler kesin değil maalesef. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi 4'ten fazlasını desteklediğini düşünmüyorum.
Bilgisayarınızın yavaş olmasının sebebi işlemciniz, yani RAM'inizi 16'ya da yükseltseniz çok fazla performans artışı yaşamazsınız.
Tavsiyem temiz bir Windows kurulumu yapmanız, hatta kullandığınız programların desteği varsa Linux kullanabilirsiniz. Eski sistemler için geliştirilen hafif Linux dağıtımları mevcut. Bunları tavsiye edebilirim.
Konudan anladığım kadarıyla Zoom kullanıyorsunuz, onun için şurada bir rehber mevcut. Farklı programlar için de bu konudan sorabilirsiniz veya yeni bir konu açıp beni etiketleyebilirsiniz, seve seve yardımcı olurum.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. İyi günler dilerim.🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı