Anakartınızla uyumlu olması gerekiyor. Anakartınızın desteklediği RAM tiplerini AIDA64 indirerek bulabilirsiniz. PC büyük ihtimalle 1333 MHz'ye kadar destekliyor, o yüzden 1333 üstünü almayın, boşuna para. Aynı zamanda DDR3 olması lazım. DDR3 1333 MHz bir RAM alabilirsiniz. Uyumluluk sorunu yaşamamak için, RAM'inizin aynısından bulabilirseniz ondan alın. Marka aynı olursa yine daha iyi.
Ben uğraşamam derseniz, Crucial RAM compability diye googlelayın, ilk sonuca girin, sisteminizi taratın. Uyumlu RAM'ler karşınıza çıkar. Böylece problem yaşamamış olursunuz.
Frekansları aynı olmasına dikkat et marka fark etmez DDR3'lerde o kadar sorun çıkartmıyor DDR2'lerde çok sorun oluyordu da zamanla o sorun eskisine nazaran azaldı.
Ancak senin yerinde olsam 4 almam 8 GB alırım 4 yuva var PC de sanırım hepsine 4 koymayı planlıyorsun boş yerin kalsın yarın yetmediğinde takviye yaparsın.
Genel olarak frekanslarına dikkat et mümkünse aynı marka olsun yoksada sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çok kez farklı marka kullandım seninki gibi frekansları aynı oldumu sorun yaşamadım.
1333 MHz 1.5V RAM almalısınız. Mesela böyle;
Başta Laptop sandım kusura bakmayın.Kingston ValueRam 4GB 1333MHz DDR3 Ram (KVR1333D3N9/4G) Fiyatı
Kingston ValueRam 4GB 1333MHz DDR3 Ram (KVR1333D3N9/4G) en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
Anakartınızla uyumlu olması gerekiyor. Anakartınızın desteklediği RAM tiplerini AIDA64 indirerek bulabilirsiniz. PC büyük ihtimalle 1333 MHz'ye kadar destekliyor, o yüzden 1333 üstünü almayın, boşuna para. Aynı zamanda DDR3 olması lazım. DDR3 1333 MHz bir RAM alabilirsiniz. Uyumluluk sorunu yaşamamak için, RAM'inizin aynısından bulabilirseniz ondan alın. Marka aynı olursa yine daha iyi.
Ben uğraşamam derseniz, Crucial RAM compability diye googlelayın, ilk sonuca girin, sisteminizi taratın. Uyumlu RAM'ler karşınıza çıkar. Böylece problem yaşamamış olursunuz.
Anakartım 1866 MHz destekliyor işlemci sorun yaşatır mı bilemem. Aslında şu an kullandığım RAM'leri iptal edip 2x8 16 GB 1866 MHz RAM alacaktım fakat fiyatlar uçuk bende 2 adet daha 4 GB RAM takviye etmek istedim. Dediğiniz siteden RAM uyumuna bakacağım teşekkür ederim.
Benim RAM'ler 2x4 olduğu için bende yeni RAM'leri 4 GB seçmek istedim aynı sistemde 2x4 + 1 adet 8 GB RAM sıkıntı çıkartır mı bilemiyorum. Teşekkür ederim.
Dediğiniz RAM'lere baktım ama işte acaba uyar mı diye düşündüm. Arkadaşın belirttiği gibi "Crucial RAM Compability" diye aratıp bir test edeyim en iyisi. Teşekkürler.
Dediğiniz gibi taradı ve seçenekleri buldu ama kafamda bir şüphe var acaba buradaki seçenekler benim RAM'lerimle uyumlu mu? Şu an 2 slot dolu 2 slot boş, bu boş olan 2 slotu buradaki RAM'lerle yükseltebilir miyim? Ya da sadece Anakarta bakıp uyumlu olan RAM'leri mi öneriyor?
Memory RAM & SSD Upgrades | Crucial.com
Crucial Memory and SSD upgrades - 100% Compatibility Guaranteed for - FREE US Delivery.www.crucial.com
Kardeşim mevcut RAM'lerinin aynısı olmadığı sürece garantisi yok uyumluluk konusunun. Aynısı olsa bile kit halinde almazsanız uyum problemi olabiliyor ama çoğu insan farklı markalardan aynı değerlere sahip RAM'leri beraber kullanıyor. Yani dikkat etmeniz gereken tek şey DDR3 1333 MHz 1.5V olması. Başka bir yerlerden uyumlu mudur değil midir diye test etmenizin bir yolu yok. Bu değerlere uygun her RAM çalışabilir.
Hocam 2x8 alacağım derseniz bu RAM'leri alabilirsiniz. Anakartınızın uyumlu RAM'ler listesinde geçiyor yani uymama gibi bir şansı yok. 2 tane 700 lira yapar. Siz nereden çıkardınız 1500 liraları anlamadım
Kingston ValueRAM (KVR16N11/8) 8 GB 1600 MHz DDR3 Ram
Kingston ValueRAM 8 GB 1600 MHz DDR3 Ram KVR16N11/8 detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com