RAM yükseltmek için neye dikkat etmek gerekir?

Kai.Hiwatari

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi forumlar. A315-42G Acer dizüstü bilgisayara sahibim. RAM yükseltmek istiyorum. Technopat RAM yükseltme rehberini okudum izledim. Ona göre 3200 MHz almam lazım ama Acer communityde sorduğum yetkili 2400 MHz almam gerektiğini eğer 3200 MHz alırsam şu anki Micron RAM'de olduğu gibi downclock olacağını ve 2400E düşeceğini söyledi. Çünkü Ryzen 5 3500U işlemcisi sadece 2400'e kadar destekliyormuş RAM'i. Ne yapacağım bilmiyorum.

Sorum: RAM yükseltirken bilgisayardaki RAM'e göre mi RAM almak gerekir? Yoksa işlemcinin en fazla desteklediği MHz değerine göre mi?

Dosya Ekleri

• memory.png
    28 KB · Görüntüleme: 58
  • spd.png
    38,8 KB · Görüntüleme: 56
  • task.png
    6,5 KB · Görüntüleme: 54
RAM MHz değeri CL değeri DDR sürümü.

Sisteminizde 8 GB DDR4 3200 MHz RAM var. Yükselteceğiniz zaman aynı CL ve MHz hatta aynı marka RAM almaya çalışın ki uyumsuzluk riski en aza insin.
Edit: CL 17 yazmayı unutmuşum. Ve kafam karıştı 2400 MHz da olabilir. Görev yöneticisinde 2400 MHz yazıyor ama CPU-Z' de 3200 MHz yazıyor .

RAM MHz değeri CL değeri DDR sürümü.
Doğrusunuz ancak CPU-Z'de bunu nasıl yorumlayacağız ? İşlemci limiti de önemli. 4 tane CL değeri var aktif olan hıza göre mi, yoksa içinde bulunan MHz'e denk olanı mı göz önüne almalıyız ? Ben de yarın RAM alacağım, konu da açtım ama kimse yardımcı olmuyor maalesef.

CL değeri 17 veya üstü olsun ramin şuanki hızı 2400 eğer anakartın max sınırı bu ise 2400 ve üzeri mhz de çalışabilen tüm ramler bu pcde 2400 mhzde çalışacaktır.Anakart sürümünü internette aratarak desteklediği max mhz değerini öğrenebilirsin.Büyük ihtimal bu uyumlu olur Crucial Basics 2400 MHz DDR4 SODIMM CB8GS2400 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe ama sen anakart araştırmasını yap 2400 destekliyorsa bunu al geç
pardon sizi konu sahibi sandım konu sahibi gibi ssleri atarsanız elimizden geldiğince yardımcı oluruz

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    90,4 KB · Görüntüleme: 43
  • nhgf.jpg
    72,7 KB · Görüntüleme: 41
Anakart 32 GB destekliyorsa al geç tamamen uyumlu hatta bende yükseltme düşünüyorum benimkilerde CL21 ama piyasa CL21 3200MHz yok anlamadım bende bundan alacaktım.

Anakart 32 GB destekliyorsa al geç tamamen uyumlu hatta bende yükseltme düşünüyorum benimkilerde CL21 ama piyasa CL21 3200MHz yok anlamadım bende bundan alacaktım.
2 slot var birisi boş şu an. Bakalım yarın olmazsa tekrar haber veririm. Başka RAM yok zaten piyasada tek modül 16 GB seçenekleri çok kısıtlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…