RAM yükseltmek için neye dikkat etmek gerekir?

DDR 4 alacağım. 2400 için CL 17, 3200 için CL22 ama hangi MHz değeri? Bana bu lazım. Mevcut ramdekiyle uyumlu olan 3200 MHz mi? Yoksa işlemcinin en fazla izin verdiği 2400 MHz mi? Yazım kurallarına uymadığım için ceza aldım cevap yazamadım kusura bakmayın.

Bilgisayarının modelini Google'da aratarak markanın sitesine gir Max kaç MHz desteklediğini öğren ona göre cevap verebiliriz dostum.

Sisteminizde 8 GB DDR4 3200 MHz RAM var. Yükselteceğiniz zaman aynı CL ve MHz hatta aynı marka RAM almaya çalışın ki uyumsuzluk riski en aza insin.
Edit: CL 17 yazmayı unutmuşum. Ve kafam karıştı 2400 MHz da olabilir. Görev yöneticisinde 2400 MHz yazıyor ama CPU-Z' de 3200 MHz yazıyor :D.
Benim de kafam çok karıştı 😄 Şu son sorduğum sorunun yanıtını her yerde araştırıyorum ama bulamadım.
Bilgisayarının modelini Google'da aratarak markanın sitesine gir Max kaç MHz desteklediğini öğren ona göre cevap verebiliriz dostum.
Araştırdım sitesinde yazmıyor. Sürücü kılavuzları dahi okudum. Sonra community bölümünde yazınca Acer yetkilisi işlemciye göre cevap verdi. Ryzen 5 3500u en fazla 2400 MHz destekliyor fazlasını alırsanız downclock olur dedi. Technopat rehberindeyse bilgisayarla gelen mevcut RAM ile uyumlu olması gerektiği söyleniyor. Bilemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı