RAM yükseltmek için uygun RAM hangisi?

propellers

Femtopat
Katılım
16 Eylül 2020
Mesajlar
20
Herkese merhaba,
Ben 4 GB RAM'e sehip olan bilgisayarımı ya 4 GB daha alıp 2. slota takarak 8 GB'a çıkarmayı ya da 8 GB alarak 12 GB'a çıkarmayı düşünüyorum ancak hangisi daha avantajlı olur ve hangi RAM'i almam gerektiği konusunda karar veremiyorum. Ekran görüntülerini paylaşıyorum alt tarafta. Yardımcı olursanı sevinirim.

memory.jpg


SPD.jpg
 
Aktif olan 4 GB RAM'ın markası nedir? Sanırım Kingston. Onlara bakabilirsiniz. Bazı laptoplar RAM konusunda seçicidir. Anakart modelini bulabilirseniz internette sırayla hangi RAM'leri desteklediği çıkar.
 
Yaptığınız işleme bağlı. Eğer oyun oynuyorsanız 12 uygun ama günlük kullanım için ise 8 fazlasıyla yeter. 4 GB RAM'e sahip bir bilgisayardaki diğer parçaların 12 GB RAM'e ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum gerçi ama.

Matlab gibi mühendislik programları kullanıyorum o yüzden yükseltmek istiyorum aslında. 12 GB'ı sormamdaki amaç acaba 1. slot 4 GB iken 2. slota 8 GB gelmesi sorun oluşturur mu?
Aynı MHz ve CL değerlerinden almanız gerekir. Hatta aynı marka. Sorun yaşama riskiniz düşecektir. Bu arada işlemci ve anakartınıza da bakmanız gerek. Çünkü desteklediği yükseltmeyi aşmamanız gerek.

İşlemcim Intel i5- 3230M
Anakartımın modelini bulamadım ancak bilgisayarımın modeli Sony Vaio SVE14A3V1EB internetten kontrol ettiğime göre16 GB'a kadar destekliyor
Aktif olan 4 GB RAM'ın markası nedir? Sanırım Kingston. Onlara bakabilirsiniz. Bazı laptoplar RAM konusunda seçicidir. Anakart modelini bulabilirseniz internette sırayla hangi RAM'leri desteklediği çıkar.

Aynen Kingston marka RAM mevcut şu an bilgisayarda. Bilgisayarda şuan bulunan RAM
 
Son düzenleme:
Herkese tekrar merhaba,

Benim Sony Vaio.
Intel® HM76 Express chipset mainboard.
Intel® Core™ i5-3230M işlemci ( 2, 60, Turbo Boost ile 3, 20'ye kadar artış )
DDR3 4 GB RAM.
Intel® HD grafik kartı 4000 AMD Radeon™ HD 7670M.
750 GB HDD.
Özelliklerine sahip Win8 orijinal kurulumlu bilgisayarım var daha fazla teknik özellikler için tıklayarak göz atabilirsiniz

RAM arayışındaydım RAM'i yükseltmek için ve şu an laptopumda mevcut olan RAM'imim resmini ekte paylaşıyorum. Nette aynısını arattım ancak yurtdışından getirtmeli ve fiyatı oldukça pahalı garanti süresinin olmaması da ayrı bir sıkıntı o yüzden alternatif bir RAM arayışı içindeyim eski RAM ile uyumlu çalışacak 4 GB olacak şekilde. Yani maksadım bir RAM daha alarak 8 GB RAM elde etmek.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese teşekkürler.
WhatsApp Image 2020-09-19 at 00.26.08.jpeg
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı