Çözüldü RAM yükseltmesi sonrası bilgisayar artık geç açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

whasper

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hazır sistem almıştım bir siteden, tek slot 16 GB RAM takmışlardı. Arkadaşlar da beni uyardı tek slot performans düşürür mutlaka çift slotlu kullan dediler. Ben de birebir aynısını, aynı siteden tekrar söyledim ve artık PC yavaş açılıyor, tek slota düştüğümde tekrardan hızlıca açılıyor. Sorun tamamen çift slot dolu olduğunda başlıyor. Memtest yaptım 0 hata çıktı nasıl düzelteceğimi bilemiyorum. BIOS'um güncel, BIOS'tan kaynaklı bir sorun olsa tek slotta da yavaş açılır diye düşünüyorum.

Arkadaşlar hazır sistem almıştım bir siteden, tek slot 16 GB RAM takmışlardı. Arkadaşlar da beni uyardı tek slot performans düşürür mutlaka çift slotlu kullan dediler. Ben de birebir aynısını, aynı siteden tekrar söyledim ve artık PC yavaş açılıyor, tek slota düştüğümde tekrardan hızlıca açılıyor. Sorun tamamen çift slot dolu olduğunda başlıyor. Memtest yaptım 0 hata çıktı nasıl düzelteceğimi bilemiyorum. BIOS'um güncel, BIOS'tan kaynaklı bir sorun olsa tek slotta da yavaş açılır diye düşünüyorum.
Süre farkı çok mu büyük?

BIOS güncel değilse güncelleyin, güncelledikten sonra BIOS'tan Memory context restoreyi açın.

Memory Context'i açtıktan sonra biraz daha hızlandı teşekkürler bundan bağımsız olarak D.O.C.P kapatınca da hızlanıyor, RAM eklemesi yapmadan önce de D.O.C.P açıktı fakat hızlı açılmada problem yoktu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı