RAM yüzünden mavi ekran hatası alıyorum

Omerk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2-3 hafta önce 2GB olan RAM'imi 4'GB'a yükseltmek için aynı ram'den (bir tık üstü ama anakartın desteklediği) aldım. Belleği ilk taktığığımda windows açıldıktan sonra bir şey yapmaya kalktığımda mavi ekran (Memory Management) hatası alıyordum. Bir şekilde durup dururken almadım ve BIOS u güncelledim mavi ekran hataları durdu.

Geçen günler kasanın fanının takılı olmadığını farkettim, boşuna durmasın takıyım dedim. PC çalışırken kasanın bir yüzü açtım fana bakmak için, o sırada yaptığım tek şey kabloları elimle itmekti. Görüntü gitti, bende pc yi kapatım, boşta olan fan slotuna fanı taktım.Pc yi çalıştırdığımda fan çalıştı sorunsuz ama bir baktım RAM yine mavi ekran vermeye başladı. Sorun çözülmedi, bende yeni aldığım RAM'i çıkardım, bu sefer PC çalıştı. Acaba sorun nedir? Statik elektrik mi bulaştırdım RAM'e veya slota? Nasıl düzeltebilirim?

Memtest sanırım hata bulmadı, yukarda işlemcinin adı yazıyor ama bana herhangi bir donanım sormadı.

Dosya Ekleri

• 10613787_10203389137021673_1888204470_n.jpg
    10613787_10203389137021673_1888204470_n.jpg
    85,6 KB · Görüntüleme: 1.234
Anakartın modelini belirtmemişsin ama sanırm LGA 775 pin diye tahmin ediyorum.Sorununda aynı ramden 1 tık üstü aldım demişssin sanırm sorununda bu.Ramlerde frekans değerleri mevcut atıyorum snn eski ramin 533 mhzde calısıyorsa yeni aldıgın 800 mhzde calısıyor olabilir ama anakartın 800 mhze kadar desteklediği için yine makina acılıyor olabilir.Fakat 2 ramin GB veri miktarı aynı olsada frekans mhz değerleri farklılık gösterdiği için anakartın bellek yolunda bir çakışma yaşanıyor ve makina anakartın kendini ve belleklerini yanmaktan korumak için kapatıyor olabilir.
Yeni rami keşke 2 adet alsaydın eskiyi komple atıp o sekılde kullanabilirdin.Yada Eskiyi cıkarp sadece tek yeni aldıgın Rami takmayı denednmi?

Anakartın modelini belirtmemişsin ama sanırm LGA 775 pin diye tahmin ediyorum.Sorununda aynı ramden 1 tık üstü aldım demişssin sanırm sorununda bu.Ramlerde frekans değerleri mevcut atıyorum snn eski ramin 533 mhzde calısıyorsa yeni aldıgın 800 mhzde calısıyor olabilir ama anakartın 800 mhze kadar desteklediği için yine makina acılıyor olabilir.Fakat 2 ramin GB veri miktarı aynı olsada frekans mhz değerleri farklılık gösterdiği için anakartın bellek yolunda bir çakışma yaşanıyor ve makina anakartın kendini ve belleklerini yanmaktan korumak için kapatıyor olabilir.
Yeni rami keşke 2 adet alsaydın eskiyi komple atıp o sekılde kullanabilirdin.Yada Eskiyi cıkarp sadece tek yeni aldıgın Rami takmayı denednmi?

Evet tek başına yeni RAM'i takınca crash vermiyor. Bu arada anakartın modeli memtest'in altında yazıyordu Asus M2N-MX SE Plus

Resimlerde eski ram ve yeni ramin özelliklerini ve kendisini göreiblirsiniz. Büyük olan yeni ram.

Sanırım yapmam gereken ramlerden birini satıp (alan var mıdır ki hala :D) diğeriyle aynı olandan almak.

Dosya Ekleri

• 10617687_10203390839264228_1795299428_n.jpg
    10617687_10203390839264228_1795299428_n.jpg
    115 KB · Görüntüleme: 979
  • Eski Ram.png
    Eski Ram.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 846
  • Yeni Ram.png
    Yeni Ram.png
    8,6 KB · Görüntüleme: 870
Anakartın am2 940 pin amd işlemci destekli plus oldugundan dolayı 1066 mhzye kadar rami destekleyebiliyor. Ama bu tür kartlar yeni nesile göre yani 1155 1150 seri vs.anakartlara göre sorun çıkartabiliyor.Eğer bulabilirsen tek slot 4gb 800 mhz alabiliyorsan al o sekilde kullan yada o sistemle oynayabileceğin oyunlar belli rami 8gbda yapsan gtx titanda taksan low ultra farketmez bf3 40 fpsyi göremezsin cunku mimari eski ve takabileceğin işlemcilerde sınırlı zaten artk o anakarta sıfır işlemcide bulamazsın o yüzden daha fazla masraf yapmanı önermem.Yeni aldıgın rami ister default olarak 800 mhzde istersende biraz O.C ile 860 900 mhze kadar çekebiliyorsan çek.Anakartın zaten 1066ya kadar desteği var sorun cıkmaz.

Merhaba arkadaşlar, 2-3 hafta önce 2GB olan RAM'imi 4'GB'a yükseltmek için aynı ram'den (bir tık üstü ama anakartın desteklediği) aldım. Belleği ilk taktığığımda windows açıldıktan sonra bir şey yapmaya kalktığımda mavi ekran (Memory Management) hatası alıyordum. Bir şekilde durup dururken almadım ve BIOS u güncelledim mavi ekran hataları durdu.

Geçen günler kasanın fanının takılı olmadığını farkettim, boşuna durmasın takıyım dedim. PC çalışırken kasanın bir yüzü açtım fana bakmak için, o sırada yaptığım tek şey kabloları elimle itmekti. Görüntü gitti, bende pc yi kapatım, boşta olan fan slotuna fanı taktım.Pc yi çalıştırdığımda fan çalıştı sorunsuz ama bir baktım RAM yine mavi ekran vermeye başladı. Sorun çözülmedi, bende yeni aldığım RAM'i çıkardım, bu sefer PC çalıştı. Acaba sorun nedir? Statik elektrik mi bulaştırdım RAM'e veya slota? Nasıl düzeltebilirim?
Banada yardım edin arkadaşlar bende hi-level 8 gb ram var hem windows kendi memory hata bulda şeyinden hem program ile yaptım hata gözükmüyor ama başka ram aldım düzeldi diğer ram in neyi var ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı