RAM yukseltme mi M.2 SSD mi?

Aykutgnc

Hectopat
Katılım
14 Ekim 2019
Mesajlar
31
Yer
bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
elktronik
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Bilgisayarı sadece oyun için kullanıyorum 2x8 2400MGHZ RAM var.
250GB Kingston SSD var.
Sizce RAM'leri mi yükseltmeliyim yoksa M.2 SSD mi almalıyım.
 
Zaten 16GB Dual Channel RAM'leriniz var ne gibi bir RAM yükseltmek istiyorsunuz? Anakartınız 3200MHz destekliyor ve siz 2400 kullanıyorsanız RAM yükseltmeyi belki düşünebilirsiniz ama eğer anakart maks. 2400MHz destekliyorsa sizde zaten var. :) O yüzden tavsiyem M.2
 
Zaten 16 GB Dual Channel RAM'leriniz var ne gibi bir RAM yükseltmek istiyorsunuz? Anakartınız 3200MHz destekliyor ve siz 2400 kullanıyorsanız RAM yükseltmeyi belki düşünebilirsiniz ama eğer anakart maks. 2400MHz destekliyorsa sizde zaten var. :) o yüzden tavsiyem M.2.

Anakartım MSI Gaming Plus 3200MGHZ destekliyor evet o yüzden arada kaldım hangisi daha iyi olur bilemedim teşekkürler.
 
Her ikisinde de sistemde günlük kullanımda pek bir değişiklik fark edemezsin. Ama M.2 daha mantıklı olur boyut yüzünden şuanki SSD'ne kuramadığın program veya oyunları M.2'nin içine kurarsan daha hızlı erişirsin.
 
M.2 ile Sata arasındaki fark hissedilmiyor bile Her türlü RAM daha mantıklı. Üstelik daha fazla Mhz değerini de destekliyormuş anakartın. Depolama yetmiyorsa o zaman SSD düşünülebilir ama.
 
M2 nin oyun içinde bir etkisi yok. Sadece harita veya sahne yüklenirken M2 de 8 saniyede yükleniyorsa ise SSD sata da bu süre 10-11 saniyedir. Onun dışında 2-3 saniye Windows açılması ve kapanması farkeder. Bu kadar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı