RAM zamanlaması nasıl olmalı?

bıldırcın

Kilopat
Selamlar. Arkadaşlar 3 tane zamanlamada aynı performansı alıyorum. Yazma hızları hepsinde aynı ve lantencyde sadece 1 nanosaniye farklar oluyor. Yani fark sıfır. Ancak hangisini tercih etmeliyim ve benim açımdan hangisi daha stabil olur? RAM frekansım 3600MHz'de. RAM voltajım 1.42v ve soc voltajım 1.2v. Bu voltajların aşağısında error alıyorum. İsterseniz sistem özelliklerimi de yazabilirim.

RAM:
18-22-22-40

17-23-23-39

16-24-24-44

Belleklerim Micron b-die.

Son düzenleme:
Hocam bu arada Ryzen 5 1600 işlemcisi 6 Çekirdek 12 Threaddir. Sizin ki fabrika hatalı olarak şans eseri 8 Çekirdek 16 Thread denk gelmiş sanırım.

Aynen öyle hocam. Forumda baya bir konu açıldı bununla ilgili. Bendekinin performansı normal R5 1600' e göre baya yüksek. Hocam bu arada 3.9' dan yukarıya çıkamadım 1.450V vermeme rağmen. Son durum şöyle;

Cinebench R23' te testleri yaptım skorlara baktım. Ancak AIDA 64 gibi programlarda test etmedim. Cinebench R23' te 168W' a kadar güç tüketti bu normal mi hocam. Normalde 65W olması gerek değil mi?

Varsayılan değer 65 watt ancak O.C profiline göre güç tüketiminin artması normal watt = volt x amper. Uzun süreli stres testi yapmayı unutma O.C den sonra sistemin stabil çalıştığını doğrulamak lazım.

Elbette <3 En az 30 dakika 1 saat yapmayı düşünüyorum.. Daha sonrası için sıcaklıklar 85C' ye kadar çıkıyor Şuan bile Cinebench R23' te 85 C görüyorum 3.88' de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…