Ramazan nasıl geçti?

Önceden heyecan olurdu Ramazan'da. Akşama doğru herkes fırınlara giderdi. Şuan hem tutan yok, tutan olsa da heyecan yok. Önceden herkes oruçluydu şimdi düzgün oruç tutan yok. Sanki ilk gün farz sadece.
Çok haklısınız vallahi , o günleri çok özledim daha doğrusu özledik keşke geri gelme şansı olsa.

Hayırlı Ramazanlar diyorum ve başlıyorum. Arefe günündeyiz, oruç bitiyor bayram başlıyor. Nasıl geçti Ramazan? Benimki iyi geçti. Oruçta falan hiç zorlanmadım. Ama, iftarı beklerken günüm çok çabuk bitiyordu. Ders çalışacakken akşam oluyor ve uyku bastırıyordu beni mesela. Oruçta hiç zorlandınız mı?
İçi dolu olmayan bir ramazan geçirdik.

Ben ilk gün hadi olsun ilk hafta oruç tutan sonra tutmayanların "En mümin benim" kafasında takılmasına çok sinir oluyorum ya. Bir de pişkin pişkin gözümün önünde popkek falan yiyorlar.
Çoğunluk ömründe en fazla 50-60 Ramazan geçiriyor. Bu sayılı Ramazanları hakkıyla geçirmeye çalışanla umrunda olmadan geçiren bir olmayacaktır. Doğru olan sensin. Sinir olmak yerine onlara üzülmeli ve onlar gibi olmadığın için şükretmelisin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı