Ramazanda çok kilo alıyorum

Vergi_veren

Decapat
13 yaşındayım, Haziran'da 14 olacağım. Bu sene ilk defa oruç tutuyorum fakat şunu fark ettim çok hızlı kilo alıyorum ramazanda, sebebi ne, neredeyse ramazan basından bu yana 5 kg yakın almışım. 172 boyunda 66 kgydim. Şimdi 70 kgyim. Şu an kilom fazla değil sanırsam fakat bu gidişle fazla olacak sanırım. Bu kadar hızlı kilo almak istemiyorum çünkü fit kalmak en iyisi. Bir şey mi yanlış yapıyorum ya. Normalde kilo verilmez mi ramazanda.

13 yaşındayım, Haziran'da 14 olacağım. Bu sene ilk defa oruç tutuyorum fakat şunu fark ettim çok hızlı kilo alıyorum ramazanda, sebebi ne, neredeyse ramazan basından bu yana 5 kg yakın almışım. 172 boyunda 66 kgydim. Şimdi 70 kgyim. Şu an kilom fazla değil sanırsam fakat bu gidişle fazla olacak sanırım. Bu kadar hızlı kilo almak istemiyorum çünkü fit kalmak en iyisi. Bir şey mi yanlış yapıyorum ya. Normalde kilo verilmez mi ramazanda.

İftarda kimsenin gözü doymuyor, yaşıtınız ve aynı boyda biri olarak 90 kiloya yakınım, şahsen fazla yemek ve hareketsizlikten oluyor diye düşünmekteyim.

Vücudun belli bir koruma sistemi var.
Metabolizma hızı düşük olduğu için yiyecekler yağa dönüştürülüp depolanıyor. Ramazan sonrası vücut eski haline geri döner. Ya da 1 ay sonunda vücut; yağları da yavaştan yakmaya başlıyor.

Akşam çok abanıyorsun. Sahurda mümkünse çok yemek yeme, hatta hiç yeme. Ben sahura kalkmıyorum, kalktığım zaman 2 bardak su içip yatıyorum. Ramazandan bugüne kadar 3 kilo verdim.
Akşam iftarda biraz fazla yiyorum sonrasında çay ondan sonra da sahur da yiyorum. Sahurda da biraz fazla yiyorum aç kalma korkusundan. Kilom şu an fazla değil diye biliyorum.
İftarda kimsenin gözü doymuyor, yaşıtınız ve aynı boyda biri olarak 90 kiloya yakınım, şahsen fazla yemek ve hareketsizlikten oluyor diye düşünmekteyim.
Evet. Benimde doymuyor. Aç kalıyorum diye normalden fazla abur cubur tüketmeye başladığımı fark ettim ama ne de olsa gün boyu açım, niye dengelenmiyor.
Şeker ve paketli abur cubur tüketmeyi bırak. Çabuk yağlanıyorsun metabolizman yavaş. Şekeri derhal bırakman lazım. Onun haricinde az da olsa meyve tüketebilirsin.
E zaten gün boyu aç değil miyiz? Dengelemez mi?

E zaten gün boyu aç değil miyiz? Dengelemez mi?
Sizin için dengelemez. Şekeri bırakın. yağlanmanıza katkı sağlıyor. Kilonuz yaş ve boya göre fazla. Gün içinde vücudunuz aktif değil pasif takılıyorsunuz. Hareketli ve aktif yaşamayı deneyin. Egzersiz yapabilirsiniz.
Orucunuzu hurma ve suyla açın. Bir tas çorba ile başlayıp aralıklı olarak öğünlerinizi tüketin.

Sizin için dengelemez. Şekeri bırakın. yağlanmanıza katkı sağlıyor. Kilonuz yaş ve boya göre fazla. Gün içinde vücudunuz aktif değil pasif takılıyorsunuz. Hareketli ve aktif yaşamayı deneyin. Egzersiz yapabilirsiniz.
Orucunuzu hurma ve suyla açın. Bir tas çorba ile başlayıp aralıklı olarak öğünlerinizi tüketin.
Bir yanlışınız olmasın. Kilom boyuma göre normal diye biliyorum. Zaten bu hafta biraz pasif ve hareketsiz geçmiş olsada bir daha hafta okul var. Zaten orucumu su ile açıyorum.

Hareketsizlik ve dengesiz beslenmeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum @kısacının da dediği gibi şeker tüketimini azalt yapabiliyorsan tamamıyla kes porsiyonlarını dengeli koy vücudun zamanla yerine oturur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı