Buna katılıyorum. 1 aydır carnivore yapıyorum. Sabah 4-5 yumurta, akşam 1 kilo tavuk yanlarında istediğim kadar kuruyemiş ve zeytin yedim. 1 ayda 10 kilo verdim.2 öğün gibi düşünülebilir. İftar akşam 7 civarı sahur 6 civarı. 13 saat boşluk var. Aralıklı oruç gibi yani. Kilo vermek için tabi almamız gereken kaloriden daha az almamız gerekiyor. Sağlıklı şeyler yiyince insan daha çabuk doyuyor ve daha tok kalabiliyor. Normalde sağlıklı bir bireyin sağlıklı şeyleri doyana kadar yediğinde kilo alması pek mümkün olmamalı. Bizi bozan asıl sağlıksız denilen hacmi düşük, lifsiz ve kalorisi yüksek olup kan şekerini hızlı yükselten ve çabuk acıktıran besinler.
Ancak damak tadı, psikoloji ve kötü alışkanlıklar gibi bazı bizi bozan etkenler de var. Bunları fazla baskı hissetmeden yavaş yavaş kademeli düşürerek süreci fazla stres yapmadan geçirmek daha mantıklı olur.
Açlık git gide artan bir şey değil sonuç olarak vücut yağlarımızı kullanabiliyor ama o geçiş sürecinde bize fazla açlık hissettirebiliyor. Bir saat sonra açlık ilk saatlerdeki gibi vurmuyor. Şartlanmanın da bunda etkisi çok büyük bence. Bunu 60 saatlik su orucunda fark etmiştim.
Aslında her şey yanlış alışkanlıklarımızı doğrularıyla değiştirmeye bakıyor. Bu yüzden kötü alışkanlıkların varsa önce bunları azaltmak ve tamamen kesmekle başlayabilirsin. Yediklerinin kalorisini az çok bilirsen çok işine yarayacaktır. Bazen kalorisi fazla olmadığını düşündüğümüz şeyler çok yüksek kalorili olabiliyor. Mesela kuruyemişler veya fazla yenen meyveler.
Tabi yapabilirsen yürüyüş ve vücut ağırlığı ile bile olsa biraz direnç egzersizlerinin faydası zaten tartışılmaz seviyede.
Kendini tartıya ve tüm ramazanda şu kadar kilo vereceğim diye de şartlandırmana gerek yok. Yapman gerekenleri yaptıktan sonra nasıl bu kadar verdim diye sen bile şaşırabilirsin![]()
Chatgbt cevabı mı bu?2 öğün gibi düşünülebilir. İftar akşam 7 civarı sahur 6 civarı. 13 saat boşluk var. Aralıklı oruç gibi yani. Kilo vermek için tabi almamız gereken kaloriden daha az almamız gerekiyor. Sağlıklı şeyler yiyince insan daha çabuk doyuyor ve daha tok kalabiliyor. Normalde sağlıklı bir bireyin sağlıklı şeyleri doyana kadar yediğinde kilo alması pek mümkün olmamalı. Bizi bozan asıl sağlıksız denilen hacmi düşük, lifsiz ve kalorisi yüksek olup kan şekerini hızlı yükselten ve çabuk acıktıran besinler.
Ancak damak tadı, psikoloji ve kötü alışkanlıklar gibi bazı bizi bozan etkenler de var. Bunları fazla baskı hissetmeden yavaş yavaş kademeli düşürerek süreci fazla stres yapmadan geçirmek daha mantıklı olur.
Açlık git gide artan bir şey değil sonuç olarak vücut yağlarımızı kullanabiliyor ama o geçiş sürecinde bize fazla açlık hissettirebiliyor. Bir saat sonra açlık ilk saatlerdeki gibi vurmuyor. Şartlanmanın da bunda etkisi çok büyük bence. Bunu 60 saatlik su orucunda fark etmiştim.
Aslında her şey yanlış alışkanlıklarımızı doğrularıyla değiştirmeye bakıyor. Bu yüzden kötü alışkanlıkların varsa önce bunları azaltmak ve tamamen kesmekle başlayabilirsin. Yediklerinin kalorisini az çok bilirsen çok işine yarayacaktır. Bazen kalorisi fazla olmadığını düşündüğümüz şeyler çok yüksek kalorili olabiliyor. Mesela kuruyemişler veya fazla yenen meyveler.
Tabi yapabilirsen yürüyüş ve vücut ağırlığı ile bile olsa biraz direnç egzersizlerinin faydası zaten tartışılmaz seviyede.
Kendini tartıya ve tüm ramazanda şu kadar kilo vereceğim diye de şartlandırmana gerek yok. Yapman gerekenleri yaptıktan sonra nasıl bu kadar verdim diye sen bile şaşırabilirsin![]()
O kadar iyi mi? TeşekkürlerChatgbt cevabı mı bu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.