RAMDAC nedir?

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Random Access Memory Digital-to-Analog Converter (RAMDAC) adındaki bu sistem, ekran kartlarının oluşturduğu dijital görüntüyü, Analog sinyal destekleyen monitörlerle uyumlu hale getirmeye yarar.

Eskiden kartın üzerinde ayı bir yonga olarak yer alan bu dönüştürücü birim, artık GPU'nun içersinde yer almaktadır. Yine eskiden RAMDAC performansı önemli bir etken iken, gelişen teknoloji ile RAMDAC, 400 MHz hızında standart halini almış ve önemini yitirmiştir.

DVI ve HDMI'ın gelmesiyle birlikte RAMDAC artık önemini yitirmiştir. DVI ve HDMI kablolarında sinyal aktarımı esnasında elektromanyetik parazitin önüne geçmek için günümüzde artık Transition-minimized differential signaling (TMDS) kullanılmaktadır. Bunu da bir başka konuda açıklayacağız...
 
Son düzenleme:
random Access Memory digital-to-analog converter (ramdac) adındaki bu sistem, ekran kartlarının oluşturduğu dijital görüntüyü, analog sinyal destekleyen monitörlerle uyumlu hale getirmeye yarar.

Eskiden kartın üzerinde ayı bir yonga olarak yer alan bu dönüştürücü birim, artık GPU'nun içerisinde yer almaktadır. Yine eskiden ramdac performansı önemli bir etken iken, gelişen teknoloji ile ramdac, 400 MHz hızında standart halini almış ve önemini yitirmiştir.

DVI ve HDMI'ın gelmesiyle birlikte ramdac artık önemini yitirmiştir. DVI ve HDMI kablolarında sinyal aktarımı esnasında elektromanyetik parazitin önüne geçmek için günümüzde artık transition-minimized differential signaling (tmds) kullanılmaktadır. Bunu da bir başka konuda açıklayacağız...

Hocam selam elimde MSI GT1030 bir ekran kartı var.
Bu kart analog yani VGA monitöre HDMI'dan çevirici ile bağlı.
Bu şekilde bağlandığında bazen görüntü veriyor bazen vermiyor.
Kartta RAMDAC yok desem hiç görüntü vermemesi gerekir.
HDMI to HDMI ile hiçbir sorun yok.
Bu RAMDAC dediğimiz parça arızalanabilir mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı