RAM'de CL Farkı Önemli mi?

Ümitvar

Hectopat
Daha fazla  
Bende Lenovo Yoga 500 14-ISK var.
4GB ve tek slot var. Ben de desteği 8 diye yeni RAM aldım. [Kingston HyperX Impact Black 8GB 1600MHz DDR3L Notebook RAM (HX316LS9IB/8)]
MHz aynı 1600,
Voltaj aynı 1,35
Tek fark CL 11 değil CL 9

Bir sorun olmaz diye düşündüm. Ancak yeni RAM'i taktığımda ekran hiç gelmiyor. Şimdi aklımdaki sorular şu:
1) Farklı CL almakla hata mı ettim, BIOS ayarı vs ile hiç kurtarırı yok mu?
2) Bu RAM'lerin bir özelliği varmış 1600 çalışıyor ama eğer sistem destekliyorsa RAM otomatikman 2133 MHz ile çalışıyormuş. Bu da sorun olmuş olabilir mi? RAM de çok güzel gözüküyor yahu arkadaşlar varsa bir yol gösterirseniz sevinirim. Bu arada eski RAM ile çalışıyor.

Sonradan dahil ettiğin HX316LS9IB/8 ram tek başına çalışıyorsa ve sorunsuzca fiziksel bellek işlevini yerine getiriyorsa iki ram arasında bellek zamanlaması uyumsuzluğu var. Farklı bellek yada bellek kontrolcülerine sahip iki fiziksel bellek eşzamanlı olarak görevlerini yerine getiremeyebiliyorlar. Bu sayede uyumsuzluk meydana geliyor.

Öğrendiğime göre yoga serisinde bu tip sorunlar oluyormuş ve anakart sadece bir kaç marka ram üreticilerini destekliyormuş. Ben de vazgeçtim ve iade ettim. Desteklenen seriler aşağıdaki gibidir.
1) M471B1G73EB0-YK0
2) HMT41GS6BFR8A-PB/RD
3) RMT3160ME68FAF
4) MT16KFT1G64HZ-1G6E1
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı