RAM'de CL farkı

Dark1914

Decapat

Arkadaşlar şu an sahip olduğum RAM bu, sanırım kendisi 14CL benim almak istediğim ise bu ram burada da 16CL her şeyiyle aynı fakat bir tek CL'leri uyuşmuyor sanırsam bu problem olur mu?

RAM sıkıntısı çözüldü. 2 tane her şeyiyle aynı RAM'im var artık fakat şunu anlamadım, JEDEC ayarında XMP profilini etkinleştirirsem bir sıkıntı çıkmaz, değil mi? Aksine performans artar.

Devrik cümle kurmuşum. JEDEC ayarında XMP çalıştırmak demedim, "....çalışıyor şu an JEDEC ayarında, XMP profilini aktifleştir...." dedim. JEDEC ayarı diye bir şey yok, "JEDEC seviyesinde" anlamında kullandım. Konudaki ilk gönderideki "Timings Table"'a bakarsan senin ayarlarının JEDEC#7 ile aynı olduğunu görürsün. halbuki senin bellek çubuğun XMP-2400 sınıflandırılmış. Hem frekansı hem de zamanlamaları daha iyi çalışabilir eğer BIOS'a girip XMP'yi açarsan.

Tamamdır teşekkür ederim hocam, peki 2.ram geldikten sonra ve onu taktıktan sonra BIOS'ta başka bi ayar yapmama gerek yok değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…