RAM'deki veriler geri getirilir mi?

Tyrist

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba,
SSD ve HDD'deki silinen veriler geri getiriliyor. RAM'deki olay elektrik kesildiğinde içindeki veriler sıfırlanıyor. Ama sonuçta elektrik varken, içinde veri vardı. RAM'deki içinde bulunmuş veriler geri getirilir mi? SSD ve HDD gibi disklerde olduğu gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'deki veriyi geri getiremezsiniz. Çünkü RAM'de veri bulunabilmesi için belirli aralıklarla RAM'e elektrik verilmesi gerekir, elektrik kesildiği zaman RAM'deki veri kaybolur.

RAM, o an PC de çalışan programların geçici verilerini barındırır o yüzden o verileri elektrik kesintisinden sonra geri getirmezsiniz. Zaten o veriler katı hal sürücülerindeki veriler gibi olmaz, bir işinize yaramaz.

İ RAM diye bir teknoloji var Gigabyte üretti ona bir bakın bildiğim kadarıyla hem RAM hem de flash bellek gibi bir parça.

Mümkün. Hatta Cold Boot Attack olarak isimlendiriliyor. Güç kesildikten saniyeler sonra gerçekleştirilmesi gereken bir şey.

Bu yöntem genellikle Adli Bilişim uzmanları tarafından uygulanıyor.
Daha fazla bilgi için: Cold boot attack - Wikipedia

Yukarıdaki arkadaşlara da ricam tam anlamıyla emin olmadığınız konular hakkında kesin konuşmayın, en azından o konu hakkında biraz araştırarak bir sonuca varın.

Bilgisayarı satıyordum, onun icin sordum. HDD'leri söktüm, ramleri de sökmeli miyim diye sormuştum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı