RAM'e OC Yapmak Performansı Yükseltir mi?

• Konuyu başlatan alfist
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.886

alfist

Hectopat
Yer
ankara
Daha fazla  
Meslek
ASTSUBAY
Selam arkadaşlar.

PC'mi genelde oyun oynamak için kullanıyorum başka ağır bir iş yapmıyorum..

i5 4690K ve MSI Gaming 5'e sahibim..
RAM'leri 1866 MHz'den 2133 ya da 2400 gibi yüksek frekansa cıkarmak bana katkı sağlar mı ya da zararı olur mu?
Aslında en merak ettiğim aynı CL değerine sahip RAM'lerden 1333-1600-1866 vs. arasında gözle görülecek fark var mıdır?

Bilgisayarımı en üst düzey performansta kullanmak istiyorum ama RAM'lerı kurcalamaktan cekinmiyor değilim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer amacınız sadece oyun oynamaksa bu farkları gözle göremeyiz ama gün içerisinde bilgisayarınızı iş amaçlı kullanıyorsanız o zaman bir nebze fark hissedilebilir.

Korkutmak gibi olmasın ama ben 2x4 Gb 1333 Mhz ramleri 1866 Mhz de kullandım baya (1-2 ay gibi) sonra pc mavi ekran vermeye başladı. Baktım ramlerin biri hiç çalışmıyor diğerinde ise hata oluşmuş. Garantiye gönderdim değiştirdiler 1600 Mhz gönderdiler. Şimdi daha yapmıyorum :)

Eğer ramlerin kaliteli ve üstünde soğutucu varsa pek birşey olacağını sanmıyorum. Hızı bir tık arttırırsan sorun olmaz. Mesela ramlerin 1866 Mhz ise 2133 yap kalsın öyle.

Eğer bios böyle ise :
Z97G5-bios3b.png

tekno.jpg
XMP'yi açarsan belleklerin otomatik hızlanabilir. OC yapmana gerek kalmaz. XMP'yi aç bakalım hızı ne oluyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı