RAM'e overclock yapılır mı?

Sisteminde başka marka/model RAM'ler mi mevcut, doğru mu anladım?
Başka model RAM'le kullanmanı önermem, bir de 3 modül kullanıyormuşsun, bunu hiç önermem :D.
Soruna cevap verecek olursak BIOS'tan Memory Frequency'i ayarladığın zaman tüm modüller aynı hızda çalışır, yani birisi 3000 MHz olup da diğeri 3200 MHz olmaz.

Elinde farklı marka/model RAM'ler var, çip farkı muhakkak vardır, böyle kullanmanı önermem, böyle overclock yapmanı hiç önermem :D.

Pek bir performans farkı olmadı açıkçası 3. yü taktığımda, elimde var boş durmasın diye takmıştım. Onu sökeyim o zaman.

Pek bir performans farkı olmadı açıkçası 3. yü taktığımda, elimde var boş durmasın diye takmıştım. Onu sökeyim o zaman.
Aynen öyle.
Ondan sonra da Thaiphoon Burner ile RAM'lerinin kullandığı çiplere bakalım, ona göre bir şey diyelim.
Dediğim gibi her RAM'in overclock performansı farklıdır, buna çip modeli olsun, PCB revizyonu falan olsun etki ediyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı