RAM'e overclock yapmak

1usmus veya PCBDestroyer kullanabilirsin aralarda. En son ise absolut kullan.

1. saat geçti. 3. Cycle'ı bekliyorum. Daha sonra yan zamanlamaları ayarlayalım.
@William Butcher

1722368618157.png

Bu arada tPHYRDL dahil tüm değerleri değiştirebiliyorum, bahsettiğim üzere BIOS modlu. Kelimenin tam anlamıyla her ayar görünür Setup'da bulunan.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Hayır tabii, :D BIOS'tan değişikliği yapsamda AMD'de geçerli olmayan değerler Windows üzerinde değişmiyor.

Fikir oluşması için 3533MHz'de son değerleri atayım.

Eki Görüntüle 2268978

SoC'u 1.1'e düşürdüm. 1.05 deneyeceğim fakat düz 1 BSoD verdi. Zamanlamaları yaptıktan sonra düşürmek daha iyi olur sanırım.

Eki Görüntüle 2269256

Evet SOC'u en son düşür. Bazı zamanlamaları fazlasıyla etkiliyor çünkü.

tRC 60 civarlarını dene. tWTRS 3 tWTRL 6-9 civarı. tWR 16/20 tRTP 8/10. tRFC 310-320ns(610-630). tRDRDSCL 4, tWRWRSCL 4, tWRRD ise 1 girip stres testine sokabilirsin.

Evet SOC'u en son düşür. Bazı zamanlamaları fazlasıyla etkiliyor çünkü.

tRC 60 civarlarını dene. tWTRS 3 tWTRL 6-9 civarı. tWR 16/20 tRTP 8/10. tRFC 310-320ns(610-630). tRDRDSCL 4, tWRWRSCL 4, tWRRD ise 1 girip stres testine sokabilirsin.
Deneyelim. :)

Stabil durumda hocam. Başka ne yapabiliriz?

1722416064996.png

@William Butcher eski deneyimlerim ve MemTestHelper/DDR4 OC Guide.md at oc-guide · integralfx/MemTestHelper bu Guide'e göre yaptığım son zamanlamalar. Başka yapabileceğimiz bir şey var mı? Absoult, pcbdestroyer ve 1Usmus'da 0 hata.

1722433121154.png

1722470891336.png

Son düzenleme:

Ben hep 1.35V'da yaptım RAM overclockları hocam, 1.45 için nasıldır bilemiyorum. Fakat iyi görünüyor, trfc 242ns görmemiştim ben kendi bilgisayarımda hiç. Ben sağdaki diğer timingleri göremiyorum, AMD ACPI ile ilgili bir hata veriyor. Muhtemelen bir driver ile ilgili, zentimings Discord sunucusuna soracaktım ki bir baktım Discord yine 13 yaşından küçük olduğum ile ilgili ban atmış hesaba. Hesap doğum tarihi zaten 13 yaşından büyük, daha önce kimlik ve vesika atmıştım, buna rağmen hala banlamaları çok komiğime gidiyor. Ban açılsın procodt ve diğer değerleri görüp stabiliteyi arttırmaya çalışacağım. Tabii Discord ekibi ne zaman Ticket'a bakar onu bilemiyorum.

Ben hep 1.35V'da yaptım RAM overclockları hocam, 1.45 için nasıldır bilemiyorum. Fakat iyi görünüyor, trfc 242ns görmemiştim ben kendi bilgisayarımda hiç. Ben sağdaki diğer timingleri göremiyorum, AMD ACPI ile ilgili bir hata veriyor. Muhtemelen bir driver ile ilgili, zentimings Discord sunucusuna soracaktım ki bir baktım Discord yine 13 yaşından küçük olduğum ile ilgili ban atmış hesaba. Hesap doğum tarihi zaten 13 yaşından büyük, daha önce kimlik ve vesika atmıştım, buna rağmen hala banlamaları çok komiğime gidiyor. Ban açılsın procodt ve diğer değerleri görüp stabiliteyi arttırmaya çalışacağım. Tabii Discord ekibi ne zaman Ticket'a bakar onu bilemiyorum.

Sizdeki trfc 568 yüksek hocam, 1.45v güvenlidir ancak daha aşağıda da kullanabilirim, stabiliteyi riske atmamak için azaltmıyorum.

Anakart modlu olduğundan veya a serisi anakart olduğundan gözükmüyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı