RAM'e overclock yapmak

Sizdeki trfc 568 yüksek hocam, 1.45v güvenlidir ancak daha aşağıda da kullanabilirim, stabiliteyi riske atmamak için azaltmıyorum.

Voltaj verebilsem CL16 bile yapardım muhtemelen, en yakın zamanda anakart almak istiyorum fakat o zaman bu anakartı modlamak için geçirdiğim süre ve CH341a parasına üzüleceğim. :D

Voltaj verebilsem CL16 bile yapardım muhtemelen, en yakın zamanda anakart almak istiyorum fakat o zaman bu anakartı modlamak için geçirdiğim süre ve CH341a parasına üzüleceğim. :D

Aparata 300TL verip bunca uğraşa niye zahmet ettiniz ki? 2. el anakartlar epey ucuz bir tane düşürebilirsin.

Mevcut anakartı bile bozuk diye ucuza aldım çalışır çıktı. 😃

@the Prodigy.
Aşağıda hangi değerler sorun çıkartabilir hocam? Pcbdestroyer'da 30 civarı Absolut'ta 2 civarı hata çıkıyor.

1722502353256.png

VDDP çok yüksek, muhtemelen tRFC bu yüzden 240 ns'e düşebilmiş. Bu CLDO VDDP pek sağlıklı değil.

tRRDS tRRDL tFAW tWTRS tWTRL tWR ve tRTP'e hiç dokunmamışsın.

@the Prodigy.
Aşağıda hangi değerler sorun çıkartabilir hocam? Pcbdestroyer'da 30 civarı Absolut'ta 2 civarı hata çıkıyor.

Eki Görüntüle 2270281

Yazdım.

tWTRS 6 çok yüksek, 3 veya 4 olabilmesi lazım. tRFC'nin stabil olduğunu zannetmiyorum ve tRAS biraz düşse iyi olur. tRFC2 ve tRFC4 çip 85 dereceye ulaşmadıkça devreye girmiyor dolayısıyla pek önemli değiller auto bırakabilirsin. tRDRDSD tRDRDDD tWRWRSD tWRWRDD sisteminde kullanılmıyor hepsine 1 girebilirsin.

Twtrs 6 çok yüksek, 3 veya 4 olabilmesi lazım. Trfc'nin stabil olduğunu zannetmiyorum ve tıraş biraz düşse iyi olur. Trfc2 ve trfc4 çip 85 dereceye ulaşmadıkça devreye girmiyor dolayısıyla pek önemli değiller Auto bırakabilirsin. Trdrdsd trdrddd twrwrsd twrwrdd sisteminde kullanılmıyor hepsine 1 girebilirsin.

Twtrs 4 boot edemedim, trfc ise 450 altına hiç düşemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı