RAM'e overclock yapmak

Hocam bu test abartı bence, 2 senedir OC ile kullanıyorum stabilite kaybı yaşamadım.

2dk içinde 40 adet hata varken şimdi 10 dakika içinde 20 adet hata oldu dediğinizi yaptıktan sonra.

Ben DRAM voltage limitini kaldırmaya çalışıyorum, kaldırırsam 4000MHz çekeceğim. :D

Hocam bu test abartı bence, 2 senedir OC ile kullanıyorum stabilite kaybı yaşamadım.

2dk içinde 40 adet hata varken şimdi 10 dakika içinde 20 adet hata oldu dediğinizi yaptıktan sonra.

Gözümden kaçmış GDM kapalı kullanıyormuşsun. AddrCmdSetup 56 ver muhtemelen sorun düzelecek.

Test abartı değil. Bunda bu kadar kısa sürede bu kadar hata alıyorsan oyun oynarken mavi ekran bile yiyebilirsin.

Gözümden kaçmış gdm kapalı kullanıyormuşsun. Addrcmdsetup 56 ver muhtemelen sorun düzelecek.

Test abartı değil. Bunda bu kadar kısa sürede bu kadar hata alıyorsan oyun oynarken mavi ekran bile yiyebilirsin.

Hocam bunca zamandır kendi hatam dışında hiç bellek kaynaklı mavi ekran ve benzeri hata almadım.

Gdm ne işe yarıyor?

Hocam sorunu çözdüm fakat aklıma takılan bir şey var. Acaba 6000 MHz CL30 olan bir RAM'i 6400 MHz CL30 yaptım ama herhangi bir sorun teşkil eder mi? Voltaj değeri 1.40 bu arada.

Deneyerek bulsan daha iyi olur. Hiçbir fikrim yok DDR5 voltajları hakkında.

Evet var. B450M K II'da +0.04V vererek 4733 MHz boot ettirdim hatta. Muhtemelen DRAM voltajından ötürü boot etmiyor 1.4V civarıyla açılırdı diye tahmin ediyorum. Yapacak bir şey yok gerçi.

Stres testinin 5. saniyesinde mavi ekran hatası aldım :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı