Bilgisayarımın son zamanlarda performansının düşüşünü hissettmiş gibiydim. Bilgisayarımın içini açtığında bakınırken RAM'i diğer slota geçireyim dedim. RAM'i diğer slota geçirdikten sonra bilgisayarı açmaya çalıştım. Bilgisayar açılırmış gibi oldu ve kendini 3-5 kere tekrarladıktan sonra açıldı. Fakat RAM'i elledikten sonra ekran bir anda dondu ve monitörde değişik değişik izler çıktı. Bunun sebebi nedir? Durumum yok inşallah çok büyük bir sıkıntı değildir.
Hocam üzerinizde statik elektrik birikmiş olabilir keşke dokunmasaydınız. Çalışırken statik elektrik tüm cihazlara zarar verir. Sizin de RAM'inize zarar vermiş olabilir. Eğer bilgisayarı normal açtınız kullanıyorsanız sıkıntı yok. Bir daha tekrarlamayın eğer kullanamıyorsanız RAM'i çıkarıp deneyiniz.
Hocam üzerinizde statik elektrik birikmiş olabilir keşke dokunmasaydınız. Çalışırken statik elektrik tüm cihazlara zarar verir. Sizin de RAM'inize zarar vermiş olabilir. Eğer bilgisayarı normal açtınız kullanıyorsanız sıkıntı yok. Bir daha tekrarlamayın eğer kullanamıyorsanız RAM'i çıkarıp deneyiniz.
Anakart yada Ram ile ilgili olmali eger ki anakarttan kaynakliysa sebebi yerine duzgun yerlesmemesi, metal temasi veya ram slotlarinda toz birikmesi, temas uclari kirilmasi gibi durumlar varken ramle ilgili statik birikmesi yada uzerindeki ciplerle alakali olabilir. Size onerim duzgun caliatigindan emin oldugunuz bir ram bulup etrafinizdan anakartinizda deneyin. Sorun cozulurse ram kaynaklidir cozulmezse anakart kaynaklidir. Bu adimdan sonra daha detayli tetkiklerle soruna yonelik cozum gerceklestirilir.