Bunla ilgili çok yorum var fakat Ekstrem bir şey istemiyorum zaten. RAM'i 3200'e çeksem ne olur? Ve işlemciye O.C yapmadan önce hangi testlere sokayım?
Bunla ilgili çok yorum var fakat Ekstrem bir şey istemiyorum zaten. RAM'i 3200'e çeksem ne olur? Ve işlemciye O.C yapmadan önce hangi testlere sokayım?
Bir anda yapmayacağım hocam. Eğer bilginiz var ise bana yardımcı olabilir misiniz? BIOS'tan mı Ryzen Master'dan mı yapmalıyım. Ve bir de işlemci silikon testi yapmam gerek önce değil mi?
''Silikon testi'' dedikleri şey rastgele OC denemeleri yapan bir program. Size gerçek silikon kalitesini öyle bir program gösteremez. VRM kalitesi, PSU, soğutma, tüm bunlar bu programın (CTR) size vereceği sonuçları etkiliyor. Bu kadar etken söz konusuyken bu programın size verdiği sonuç işlemcinizin gerçek silikon kalitesi değil, daha çok sizin mevcut sisteminiz ile alabileceğiniz potansiyel sonucu gösteriyor.
İşin deneme yanılma kısmında Ryzen Master kullanabilirsiniz fakat kafanızda istediğiniz frekans ve voltajı oturttuktan sonra BIOS üzerinden bir OC profili oluşturmanız daha sağlıklı.