RAM'e veya işlemciye OC yapmanın zararları ve yararları

Daha yüksek voltaj gerekiyor demek ki. Yapacak bir şey yok elinde stok soğutucu olduğu için daha fazla voltaj sorun olur sıcaklıktan dolayı. BIOS pilini çıkartıp kasa güç tuşuna 10 saniye basılı tutup yeniden takar mısın?

Açıldı şimdi. 1250 verip deniyeyim mi? Elimdeki soğutucu o kadar da kötü değil hocam aslında Wraith Prism.

Deneyebilirsin ama sıcaklıklara dikkat et.

4300'e 1250 verdim mavi ekran.
4200'e 1200 verdim mavi ekran.
4400'e 1275 verdim mavi ekran.

Ne diyorsun 1.3 vereyim mi çok mu olur? Mavi ekranın sebebi ne sence voltaj mı? Ek bir ayar açmam lazım mı OC için?
4300'e 1250 verdim mavi ekran.
4200'e 1200 verdim mavi ekran.
4400'e 1275 verdim mavi ekran.

Ne diyorsun 1.3 vereyim mi çok mu olur? Mavi ekranın sebebi ne sence voltaj mı? Ek bir ayar açmam lazım mı OC için?
4300' e 1.3 verdim sonuç bu:

IMG_20210331_125125.jpg

Son düzenleme:
Mavi ekran hiç yemedim overclock yaparken :( net bir cevap veremiyorum sıcaklıktan ötürü de olabilir aslında mavi ekranın nedenini bilir isek çözebiliriz. Mavi ekran Windows'a girişte mi oluyor test yaparken falan mı?

Mavi ekran hiç yemedim overclock yaparken :( net bir cevap veremiyorum sıcaklıktan ötürü de olabilir aslında mavi ekranın nedenini bilir isek çözebiliriz. Mavi ekran Windows'a girişte mi oluyor test yaparken falan mı?

Windowsa girerken. PC açılırken onarım seçenekleri çıkıyor.
4200' 1.3 verince açıldı. Teste sokuyorum şimdi.

IMG_20210331_125808.jpg

IMG_20210331_125808.jpg

Vazgeçeceğim sanırım. Ama en azından yapmayı öğrendim. Teşekkürler yardımlarınız için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı