RAM'i 16 GB'a yükseltmeli miyim?

Call of Duty Warzone, Battlefield 5, Battlefield 1 gibi oyunlar 16 GB takmak gerekiyor. Hele bir de Windows'da çok RAM tüketen arka plan uygulamalarında varsa 16 GB bile yetmediği zamanlar olmuştu. Bu benim kullanımım...

Sanırım laptop da bir RAM girişi var. Ama iki tane daha olma olasılığı var. RAM'ler üst üste iki tane takılıyor olabilir. Bir RAM kasanın arkasından takılırken, bir RAM'de kasanın önünden klavyenin altından takılıyor olabilir. Önce bunu kontrol etmelisin. Tek 16 GB almak yerine bir tane 8 GB aynı RAM'den alman hem bütçene hem de Dual çalışırsa performans kazancı olur.
Hocam kontrolünü kendim de yaptım, yabancı forum sitelerine, videolara da baktım tek bir ram slotu var ve insanlar çoğunlukla içindeki 8i çıkarıp 16gb ram takıp daha iyi performans alabilmişler
Kimse konuyu okumuyor ki, herkesin dilinde dual channel.
Bende isterdim tabi dual channel 2x8 yapmak ancak cihazımın elverdiği durum bu :D. Şuana kadar da yalnızca 1 ya da 2 arkadaş hariç kimseden tatmin edici bir cevap alamadım. Yalnız 2x8 gb ramin çok iyi performans sağlayacağınında iyice öğrenmiş oldum 😄

Son düzenleme:
Bilgi olsun diye mantığını anlatıyım. Diyelim 10 gb veri yazılacak, Dual olunca ikiye bölüp 5gb birine 5 gb birine aynı anda yazmaya başlıyor.

Tek ram kullandığında 10 gb tek Ram yazmasını bekliyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı