Bazen Google da yaptığım işlerimden dolayı RAM kullanımım 40 38 GB arası oluyor demek ki sisteminiz düşük o yüzden RAM'de sınırlama yiyor benim sistemde ekran kartı bile yok laptop direkt.
Bazen Google da yaptığım işlerimden dolayı RAM kullanımım 40 38 GB arası oluyor demek ki sisteminiz düşük o yüzden RAM'de sınırlama yiyor benim sistemde ekran kartı bile yok laptop direkt.
Hocam Windows kullanıyorsanız sistem kendini RAM'e göre optimize ediyor. Yoksa Googleda vs. 40 GB olması imkansız. 16 GB oyun için 1-2 sene yeter ama ondan sonra 32 GB yapması gerekli.
Hocam Windows kullanıyorsanız sistem kendini RAM'e göre optimize ediyor. Yoksa Googleda vs. 40 GB olması imkansız. 16 GB oyun için 1-2 sene yeter ama ondan sonra 32 GB yapması gerekli.
64 GB RAM'i normal kullanıcı kullansın diye yapıyorlar ama ve 40GB de rahat kullanılıyor tabii ki 48 GB RAM alaydın o zaman sorusu olabilir fakat çift kanal özelliği çalışmaz
16 GB tek kanal DDR5 Corsair RAM kullanıyorum. Bir tane daha alıp hem 32 GB hem de çift kanal yapmış olmanın ne gibi artıları olur? Oyunlarda etkisi ne olur? Oyunlarda olmayacaksa nerede etkisini görürüm? 1080p oyunlar için 32 GB RAM'e gerek var mıdır?
Dostum dual channel'in bir farki olur, 16'dan 32'ye gecmenin etkisini hissedemezsin ornegin single bir stick'se. Fakat dual mode fark eder, 1% low'larin iyilesir vs. Cas latency'den bile bir tik onemli dual channel olmasi oyun acisindan.
Dostum Dual Channel'in bir farki olur, 16'dan 32'ye gecmenin etkisini hissedemezsin ornegin Single bir stick'SE. Fakat Dual mode fark eder, 1% Low'larin iyilesir vs. CAS Latency'den bile bir tik onemli Dual channel olmasi oyun acisindan.
Yani hocam bu RAM için minimum 2K para vereceğim ve PC ile geçirecek 4 ay vaktim var sonra satıp üniversiteye gideceğim. O yüzden sizce mantıklı bir yatırım olur mu sadece oyun oynayan bir adam için. FPS oyunları ve hikayeli oyunlar oynuyorum. Ya da bu parayı başka bir şey için harcayabilirim emin değilim.