RAM'i 32 GB yapmak mantıklı olur mu?

Sadece oyun oynuyorum hocam ben. O yüzden biraz da sizin dediğiniz gibi düşünüyorum. Ama emin de değilim.

Farklı almam hocam zaten.

Hocam oynadığım hiçbir oyunda 16 GB RAM kullanımı görmedim şimdiye kadar.

Bazen Google da yaptığım işlerimden dolayı RAM kullanımım 40 38 GB arası oluyor demek ki sisteminiz düşük o yüzden RAM'de sınırlama yiyor benim sistemde ekran kartı bile yok laptop direkt.

Bazen Google da yaptığım işlerimden dolayı RAM kullanımım 40 38 GB arası oluyor demek ki sisteminiz düşük o yüzden RAM'de sınırlama yiyor benim sistemde ekran kartı bile yok laptop direkt.

Hocam Windows kullanıyorsanız sistem kendini RAM'e göre optimize ediyor. Yoksa Googleda vs. 40 GB olması imkansız. 16 GB oyun için 1-2 sene yeter ama ondan sonra 32 GB yapması gerekli.

Hocam Windows kullanıyorsanız sistem kendini RAM'e göre optimize ediyor. Yoksa Googleda vs. 40 GB olması imkansız. 16 GB oyun için 1-2 sene yeter ama ondan sonra 32 GB yapması gerekli.

İmkansız diye bir şey yok demek ki kullanabileceğiniz bir durum olmamış. 1500GB RAM'ler ne için çıktı o zaman bir düşünün

4060- Ryzen 5 7500F'li bir sistemim var hocam. Bu sistem de düşükse ne diyeyim.

@Aydoğan BV Opera'da arkada 5 sekme açıkken, Steam'den indirme yaparken maksimum 8 GB RAM kullanıyor PC.

Son düzenleme:
Dostum dual channel'in bir farki olur, 16'dan 32'ye gecmenin etkisini hissedemezsin ornegin single bir stick'se. Fakat dual mode fark eder, 1% low'larin iyilesir vs. Cas latency'den bile bir tik onemli dual channel olmasi oyun acisindan.

Dostum Dual Channel'in bir farki olur, 16'dan 32'ye gecmenin etkisini hissedemezsin ornegin Single bir stick'SE. Fakat Dual mode fark eder, 1% Low'larin iyilesir vs. CAS Latency'den bile bir tik onemli Dual channel olmasi oyun acisindan.

Yani hocam bu RAM için minimum 2K para vereceğim ve PC ile geçirecek 4 ay vaktim var sonra satıp üniversiteye gideceğim. O yüzden sizce mantıklı bir yatırım olur mu sadece oyun oynayan bir adam için. FPS oyunları ve hikayeli oyunlar oynuyorum. Ya da bu parayı başka bir şey için harcayabilirim emin değilim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı