RAM'i 3200 MHz Yapma

Ata Gülmez

Hectopat
AMD Ryzen 5 1600X'li sistemimdeki HyperX Fury 3200MHz 8 GB RAM'imi BIOS'tan DOCP ayarlarındaki 1. Profile yani 3200'e çekince PC 2-3 kere açılmayı deniyor ama açılmıyor ve sonra anlamadığım yazılar falan çıkıyor. F1'e basıp kurulumu tekrar yap gibi bir şey diyor ve DOCP yi 2. Profile yanı 2933 MHz'e alınca sıkıntısız açılıyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir?

Donanım:
-AMD Ryzen 5 1600X
-ASUS TUF Gaming B450 PRO
-8 GB HyperX Fury 3200MHz RAM
-GTX 1050 Ti
-600W 80+ PSU

Not: Windows Hard Disk'e kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de APU sitem kullanırken olmuştu XMP devreye sokmuştum bilgisayar açılmıştı sonra güzel sağlam deyip kapatmıştım bir daha açılmadı fanlar dönüp kendine reset atıyordu sonra bios pilini çıkarınca düzelmişti. Sonra ekran kartı aldıktan sonra tekrar denedim işe yaradı.

bios dan ai tweaker bölümüne gelip ordan docp standart modu varsa onu secebilirmisin. pc kendi sürekli resetlemesi den sonra bios fabrika ayarlarına geliyor ondan o yazı cıkıyor

bios dan ai tweaker bölümüne gelip ordan docp standart modu varsa onu secebilirmisin. pc kendi sürekli resetlemesi den sonra bios fabrika ayarlarına geliyor ondan o yazı cıkıyor
Maalesef öyle bir ayar yok
Bende de APU sitem kullanırken olmuştu XMP devreye sokmuştum bilgisayar açılmıştı sonra güzel sağlam deyip kapatmıştım bir daha açılmadı fanlar dönüp kendine reset atıyordu sonra bios pilini çıkarınca düzelmişti. Sonra ekran kartı aldıktan sonra tekrar denedim işe yaradı.
[/QUOTE
Bios pili ne işe yarar bilmiyorum ama neye benzediğini tahmin ediyorum. Üstünde yuvarlak bir pil var. Çıkarırsam bir zarar vermez miyim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı