RAM'ı 4+4 mü 4+8 mi yapmak daha iyi çalışır?

Laptop Acer Aspire A315 53G özellikler: 4 GB RAM, Intel Core i5 7200U, NVIDIA GeForce MX130 2 GB GDDR 5, 1 TB 5400 RPM HDD. Oyunlarda FPS düşmesi oluyor anlık donma ve kasmalar oluyor. RAM'ı 4 GB üstüne 4 daha eklemek mi daha iyi çalışır (bu söylediklerimi hangisi engeller?)Yoksa 4+8 GB RAM mi yapmak daha iyi çalışır? Ve Discord gibi şeyleri de açacağım oyun oynarken mesela Fortnite ve GTA 5 oynamak istiyorum. YouTube'dan baktım MX130 Benchmark adam GTA 5'i çok güzel bir şekilde akıcı oynuyor Fortnite'ta aynı şekilde ama bende oynanmıyor her saniye FPS düşmesi oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda Fortnite oynuyor onunki 940MX ama benimki daha iyi sanırım ve diğer özellikler işlemci ve HDD aynı 5400 RPM ve i5 7200U. Bakabilirsiniz hiç kasmıyor. Ve bu arada 8 GB RAM ucuza bulduğum için dedim SSD'ye bütçem yok RAM ucuz.
Pekala diyelimki SSD aldım benim hem oyun hem Windows'ta HDD'de. Her şey silinir mi komple format mı atmak lazım? SSD takınca ve sırf bu yüzden SSD almıyorum bir sürü oyunum var yüklemesi uzun sürüyor.

Disk klonlama yapabilirsiniz. Formatsız olarak diski aktarabilirsiniz. Ama bu işlemin detaylarını bilmiyorum.

Bilgisayarınızın ısısını kontrol ettiniz mi? Isı sebebiyle kasma yaşıyor olabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı