RAM'i disk olarak kullanmak

260448

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, bildiğimiz üzere DDR2 RAM bile HDD'den hızlı (okuma ve yazma olarak). Ben de ucuz ikinci el 16-32 GB RAM alıp disk olarak kullanmak istiyorum. Windows'u ona kurmak örneğin. Bunun bir yolu var mı?

RAM geçici bir bellek türüdür. Kurulum yapamazsınız. Depolama amacıyla üretilmiş belleklerin oluşturduğu birime de SSD diyoruz. Düşük kapasiteli bir SSD alıp, kurulumu oraya yapabilirsiniz.
Okuma ve yazma hızına bakınca çok hoş duruyordu. SSD bile ona yaklaşamıyor. Tek kullanımlık da olsa bir kez kurulum yapabilmek istiyorum, bunun bir yolu yok mu? Ramdisk diye bir konu vardı Technopat'ta ama silinmiş.

Herhangi "portable" bir program da olabilir.

Bilgisayar kapanıncaya kadar Fat32 türünde bölüm oluşturabiliyorsun diye biliyorum. Bilgisayarı yeniden başlatınca siliniyor tüm yüklediklerin. Uğraştığın iş boş iş RAM'e Windows kurmaktan bahsediyorsun. Utanmasan PSU ya işletim sistemi kuracaksın ne derdin var al işte bir SSD.

Bütçe için demiyorum. Ben de silindiğini hatırlıyorum. Yapılan programı buldum konu kapatılabilir.
Bir de şu bilmişçe uğraşınız boş iş deme hakkını kendinizde bulmanıza şok oluyorum. Elektrikçi.

Not: Softperfect RAMdisk programını kullandım.

Ram ve SSD farklı tür bellek yongaları kullanıyor. Ram kısa süreli volatile, SSD ise bilgiyi hafızada koruyabilen nonvolatile yongaları kullanıyor. Bu nedenle herhangi bir veri depolama veya Windows kurulumu ram belleğinde korunamaz.

Samsung SSD'lerde rapid mode özelliği ile ramden biraz alarak okuma hızlarını 5000Mb/s'ye çıkartabilirsin. Bende 860 EVO var rapid ile hız 4500Mb/s.
Okuma ve yazma hızına bakınca çok hoş duruyordu. SSD bile ona yaklaşamıyor. Tek kullanımlık da olsa bir kez kurulum yapabilmek istiyorum, bunun bir yolu yok mu? Ramdisk diye bir konu vardı Technopat'ta ama silinmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…