RAM'i kendi MHz hızına arttırmak overclock mudur?

Vamiret

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2020
Mesajlar
394
Çözümler
2
Merhabalar. Ben bilgisayar almıstım 1 ay önce, alır almaz BIOS'a girip RAM frekansını otomatik hızlandırdım. 2 hafta sonra clock Watch timeout hatası aldım ve servise götürdüm işlemciyi değiştirdiler sorun çözüldü. Ama adamlar RAM'in frekansını eskiye çevirdi tekrar. Otomatik kendi hızına artırırsam yine aynı sorunu alır mıyım ya da işlemciye zarar verir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorduğunuz soru Mısır'da bomba patlasa Türkiye'yi etkiler mi gibi birşey. Gerçi kabileler arası savaş çıksa mızrak bize geliyor ya neyse. RAM'lerin hızını arttırmanız sorun yaratmaz.
 
[



Pardon bir sorum daha var sonradan bozulmus ihtimali varsa neyden kaynaklıdır ve işlemciyi aldıgımda hep sabit hız alıyordu sonradan BIOS'u güncelledim sabit olması gitti.Ramin frekansından olmadıgı kesin degil mi?
RAM'in frekansıyla işlemci bozulmasının alakası olamaz. Bozulma ihtimali için de kesin birşey söylemek mümkün değil, teknoloji bu şans işi sonuçta. BIOS güncelleyince sabit hızın kalkması da zararlı bişey değil. Örneğin Ben Ryzen 5 1600 AF kullanıyorum. Varsayılan hızı 3.2 olmasına rağmen yeri geldiğinde 3.5 3.6 gibi değerlere çıkabiliyor.
 

Geri
Yukarı