Çözüldü RAM'i silgi ile silmeden bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Normalde silgiyle silindikten sonra kuru mendil ile silinmeli. Çok önemli çünkü bende böyle yapıyordum. Çıkan minik silgi parçaları çok fazla. Saç kurutmanın soğuk hava özelliği varsa bi havayı püskürtün. sonra tekrardan silgiyle silip peçete ile güzelce silin.
Tavsiye etmem. Ben denedim ekran kartındaki seramik kondanstatörlerden iki tanesi kırılıp yerinden çıktı tinerin etkisiyle.
Kırılıp mı? Tiner nasıl kırabilir ki? Yani temizlik malzemeleri de tinerden çok farklı değil. İkisini de kullandım, tiner daha iyi, yumuşak, daha temiz geldi. Hem RAM slotuna bir zarar vereceğini sanmıyorum.

Kırılıp mı? Tiner nasıl kırabilir ki? Yani temizlik malzemeleri de tinerden çok farklı değil. İkisini de kullandım, tiner daha iyi, yumuşak, daha temiz geldi. Hem RAM slotuna bir zarar vereceğini sanmıyorum.
Tinerin türüne göre lehimi oksitliyor fakat peçetenin de iş göreceğini düşünüyorum. Ama RAM slotları tinerle ve fırçayla temizlenmeyecek kadar dar. Bence sökülüp öyle temizlenmeli. Detaylı temizlenmiş olur. Silgi oksitleri temizlediğine göre RAM her seferinde kirleniyor. Buda slotun fazla kirlendiğini gösteriyor.

Tinerin türüne göre lehimi oksitliyor fakat peçetenin de iş göreceğini düşünüyorum. Ama RAM slotları tinerle ve fırçayla temizlenmeyecek kadar dar. Bence sökülüp öyle temizlenmeli. Detaylı temizlenmiş olur. Silgi oksitleri temizlediğine göre RAM her seferinde kirleniyor. Buda slotun fazla kirlendiğini gösteriyor.
Sulu boya fırçalarıyla bir deneme yapılabilir bence sökme işine girmeden.

yaklaşık 1 ay önce monitöre görüntü gelmiyordu bende araştırdım rami sildim taktım çalıştı sonra 1-2 hafta sonra bir daha kapandı bir daha yaptım sonra 3-4 gün sonra kapandı ve şimdi de her zaman kapanıyor

denemedi elinde ram yokmuş peki bu silgi ile silince neden açılıyor acaba bir bilgin var mı oksitlenme desen siliyorum siliyorum yine oluyor bir türlü çözemedim
Tüm bilgisayar temizlendi mi? Sürekli yüksek toza maruz kalacak bir yerde mi yaşıyorsun? (Çok işlek cadde yanı mesela.) Silgi ile sildiğinde, RAM'in altın kaplı kontakt yerlerinde birikmiş şeyleri temizliyorsun, ama temizleme kabiliyetine bağlı olarak orada plastik parçalar bırakmış olabilirsin - onlar RAM ısındığında RAM'e veya slot'a yapışmış olabilir. Ama ortaya çıkan şey, temas problemi ve elektrik problemi, bir sebebi olmalı.

Tam bir temizlik yapmak için tüm sistemin video ve fotoğraflarını çektikten sonra (çoğu insan hem aceleden hem "hatırlarım/bilirim ben ya"cılıktan bu kısmı atlar) parça parça %99 isopropil/etil alkol ve fırça ile temizleyip, bağlantıları geri takmak gerek. Tabi ki gidip fanları ve motorlarını isopropil'e yatıracağını düşünmüyorum 0-3 yaş arası gibi düşünüp.

Tinerle yüksek teknoloji ile üretilmiş yonga ve hassas pinli (işlemci gibi) şeyleri temizlemek çok iyi bir fikir değil. Üzerlerindeki diğer kaplamaları bozabiliyor ve son 6-8 yıllık teknolojiler bu konuda kar tanesi kadar güçlüler.

Lehimleri oksitlediğini görmedim. Seramik herhangi bir şeyi kırabildiğini de, hassas veya daha dayanıklı yongalarda - bu tümüyle fiş fırçasıyla mı, yumuşak bir fırçayla temizleyip sonrasında soğuk hava ile kurutmaya bağlı, diş fırçası sert ve plastik kafası çok iyi el dengesi sağlamakta zorluk çıkartıyor.

%99 isopropil iyidir. Pas varsa o zaman dikkatli şekilde tiner denenebilir.

Tinerle yüksek teknoloji ile üretilmiş yonga ve hassas pinli (işlemci gibi) şeyleri temizlemek çok iyi bir fikir değil. Üzerlerindeki diğer kaplamaları bozabiliyor ve son 6-8 yıllık teknolojiler bu konuda kar tanesi kadar güçlüler.

Lehimleri oksitlediğini görmedim. Seramik herhangi bir şeyi kırabildiğini de, hassas veya daha dayanıklı yongalarda - bu tümüyle fiş fırçasıyla mı, yumuşak bir fırçayla temizleyip sonrasında soğuk hava ile kurutmaya bağlı, diş fırçası sert ve plastik kafası çok iyi el dengesi sağlamakta zorluk çıkartıyor.

%99 isopropil iyidir. Pas varsa o zaman dikkatli şekilde tiner denenebilir.
Ben tinerle işlemci pinlerini ve oraya buraya giren macunu temizledim şimdiye dek. Öyle yıkamadım tabiki. O dediğiniz isopropil aldım onla sıktım baya. Herkese lazım. Pas başka olay zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı