RAM'i taktıktan sonra sistemden yanık kokusu geldi

fordest

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 8 GB RAM'i 16'ya yükseltmek için RAM aldım. Kargo bugün geldi ve RAM'i kasaya takmak için arkadaki kablolarını söküp RAM'i soketine taktım. Bilgisayarı açtığımda yanık kokusu geldi ve monitöre görüntü gitmedi. Yardımcı olabilir misiniz?

Eğer RAM orijinal degilse anakartta kısa devre yapmıs olabilir veya RAM soketine RAM'i oturtamayıp soketi bozmuş olabilirsiniz.

Hocam dediğiniz gibi olabilir. Çünkü alt ve üst kapakları tam takamayıp çalıştırdım hiç bir şey olmadı. Kapakları tam oturtup açtığımda ise yanık kokusu geldi. Eğer dediğiniz gibi kısa devre yapmış olsaydı rami çıkarttığım zaman açılması gerekmez mi? Ve ya soket bozulduysa yine açılması gerekmez mi? Çünkü kasaya elektrik gidiyor fakat monitöre görüntü gelmiyor.

Eğer RAM orijinal degilse anakartta kısa devre yapmıs olabilir veya RAM soketine RAM'i oturtamayıp soketi bozmuş olabilirsiniz.
Hocam dediğiniz gibi olabilir. Çünkü alt ve üst kapakları tam takamayıp çalıştırdım hiç bir şey olmadı. Kapakları tam oturtup açtığımda ise yanık kokusu geldi. Eğer dediğiniz gibi kısa devre yapmış olsaydı rami çıkarttığım zaman açılması gerekmez mi? Ve ya soket bozulduysa yine açılması gerekmez mi? Çünkü kasaya elektrik gidiyor fakat monitöre görüntü gelmiyor.

Bilgisiyarınız hasar görmüş olabilir PC'yi bilen birisi bakması gayet uygun olacaktır.
Ekran kartı mı yoksa anakart mı sizce hocam

Buradan bir şey söyleyemeyeceğim ama anakart olma ihtimali yüksek PSU kablolarıni sökmüş müydünüz takarken?

Buradan bir şey söyleyemeyeceğim ama anakart olma ihtimali yüksek PSU kablolarıni sökmüş müydünüz takarken?
İlk başta hiç bir fişleri ve kabloyu sökmeden takmayı denedim fakat sokete takamadığım için okumadı. Prize bağlı fişleri söküp sokete oturttum. Yani PSU kablolarını sökmedim ama yine de güç girişini engelledim.

İlk deneyişinizde RAM'e zarar vermis olabilirsiniz bundan sonra taktığinızda ve RAM'in yüksek enerji alması ile birlikte anakart yanmış olabilir.

Sistemi tekrardan açtınız mı?

İlk deneyişinizde RAM'e zarar vermis olabilirsiniz bundan sonra taktığinızda ve RAM'in yüksek enerji alması ile birlikte anakart yanmış olabilir.

Sistemi tekrardan açtınız mı?
Sistemi tekrardan açtığımda monitöre görüntü gelmiyor kasa çalışıyor. Ram kullanılamaz hâle mi gelmiştir yoksa tekrar farklı anakarta takıldığında kullanılabilir mi?

Hocam kasa çalışıyorsa GPU da sıkıntı olabilir RAM büyük ihtimalle kullanılmaz hale gelmiştir eğer size anlattığım senaryo gerçeklestiyse.
Sistemi tekrardan açtığımda monitöre görüntü gelmiyor kasa çalışıyor. Ram kullanılamaz hâle mi gelmiştir yoksa tekrar farklı anakarta takıldığında kullanılabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…