Tükürük giren sistemden yanık kokusu geldi

KruzerBlade

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selamlar. Bayağı bir başlık açarak burayı meşgul ettiğim için özürdilerim, fakat şunu belirtmeliyim ki, PC yeni olduğu için üstüne titriyorum ve takıntı hastalığım var :D Daha önce cevap veren arkadaşlarım yanlış anlamasın, görüşlerinizi ciddiye, dikkate alıyorum. Sadece, ne kadar çok görüş, o kadar iyi benim için, garanticiyim :D. Her neyse, PC'ye tükürük gireli 3 hafta-1 ay falan oldu yaklaşık. Şu an, o ilk günkü gibi çalışır durumda fakat tükürük girdikten birkaç gün sonra (2-3 gün galiba) yanık kokusu geldi, PC'den mi geldi onu bilmiyorum ama yakından geldiği kesindi. PC'nin çalışmasında o yandan bu yana sıkıntılar görmedim, sadece nadiren donuyor (çok nadir), tükürmeden önce de donuyordu (takılıyordu). Dediğim gibi çok nadir, yani normal olduğunu düşünüyorum -ki normal diyorlar zaten. Bir de CPU fan rrr diye ses yapıyordu, takılan eden hiçbir şey yok, tertemiz, sıfır, sorunsuz. O CPU fandan gelen ses kesildi (geçenlerde tornavidayla sert bir şekilde durdurdum ondan olabilir mi bilmiyorum) Ayrıca, PC'den zzz bzzz tarzı değişik sesler geliyor arada. Nereden geldiğini tam çözemedim Power Supply'den geldiğini düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz bu duruma, ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı düşük geldi belkide.
Güç kaynağı düşük gelirse performans düşmez. Sistem kapanır. :) Güç kaynağı sistemle iletişime geçen yazılımsal bir parça değil. Kart çektikçe verir. Parçalar çektikçe verir. Eğer yeterli gelmezse, performans düşmez. Ne zannediyorsunuz, aa güç kaynağı bana 100 watt veriyor bende 100 wattlık çekeyim mi diyor kart? Kart asılır 200 wattı, güç kaynağını aşarsa kapanır sistem.
Eğer yeterli gelmezse, performans düşmez.
Sadece performansta değil. Seste yapmaz yetersiz gelince. Direkt kapanır.

Yetersizden kastım kısa devre gibi değil. Fabrika üretiyor güç kaynağını dimi ? İçinde filtresi olmadan üretiyor. Güç kaynağı markadan markaya değişir tabi ama siz hiç güç kaynağı filtresi(kasa üstünde olan)%50 tozlanınca güç kaynağından çıkan bobin sesini duydunuz mu?
Filtreyi çıkardığımda ise sesin kesildiğini duydum.

%50 tozlanınca güç kaynağından çıkan bobin sesini duydunuz mu?
Hayır duymadım. Cougar 650W Gold PSU'm var ana sistemimde. %50'den daha fazla tozlandığına da eminim. Gigabyte 1000W Gold PSU içinde aynını söyleyebilirim. Ki Gigabyte PSU sürekli yük altında, onunla mining yapıyorum. 2x3080 takılı. Çıksa duyardım.
Ekran kartımdan coil whine duydum. 2060 Super ve 3080'lerle oyun oynadım uzun bir süre. 2060 Super ne zaman power limite takılsa coil whine duyuyordum. 3080'lerde de OC yaptıktan sonra duymaya başladım. Bobin üzerinden geçen akım arttıkça seste artıyordu. Çekirdek voltajlarıyla oynadım OC yaparken. Duydum ama. PSU'dan hayatımda bir kere duydum, onda da kuzenimim 500W PSU'sundan geliyordu.

Sistem özelliklerini ayrıntılı yazabilirmisin?
Güç kaynağı düşük geldi belkide.
Yok hocam düşük değil. PC 300 watt istiyorsa, PSU 600w
CPU fanı diyor. "zzz, bzzz" sesleri büyük ihtimalle hard diskten geliyor.
HDD kullanmıyorum hocam.
CPU fanı diyor. "zzz, bzzz" sesleri büyük ihtimalle hard diskten geliyor.
HDD kullanmıyorum hocam.
Tükürük girmesi ilginçmiş. Hayatımda daha önce hiç bir bilgisayarıma tükürük sokmadığıma eminim ama zarar görmüş gibi gelmiyor anlattıklarınızdan.

Coil whine'dır. Yük altındayken ekran kartı veya PSU'daki bobinlerden geçen yükün sesidir tahminen. Tiz bir çınlamamsı bir sesten bahsediyorsak.
Oyun oynamam hocam, yük altında falan girmiyor yani. Normal masaüstünü kullanırken oluyor (ara sıra), bazen de sık ve uzun veya sadece uzun yani sık değil.

Yok hocam düşük değil. PC 300 watt istiyorsa, PSU 600w

HDD kullanmıyorum hocam.

HDD kullanmıyorum hocam.

Oyun oynamam hocam, yük altında falan girmiyor yani. Normal masaüstünü kullanırken oluyor (ara sıra), bazen de sık ve uzun veya sadece uzun yani sık değil.
Yinede her bilgisayardan zzz bzz sesleri gelebilir. İçinizi rahat tutun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı