Sağlar.
Mevcut RAM boyutunuzu yazmamışsınız.
Mevcut RAM'iniz 8 ise yetersiz olduğu aşikar ve RAM yükseltmek pc ve oyun performansına ciddi fayda sağlar.
16 GB ise yeterli olmalı.
32 GB yükseltmek az/çok fayda eder.
Hayır öyle iyi bir fayda sağlamaz. ekran kartı belleğinin limiti aşıldığında, sistem ram kullanmaya başlar. lakin yine de takılmalar vesaire olur. çünkü hepsi ayrı işlevleri görüyor.
Bende de ayni ekran karti var i5 10300H ile birlikte 8'den 16'ya yukselttim performans bayağı etkili oluyor ama VRAM ekran karti bellegi oldugu icin katki saglamiyor maalesef.
Sağlar.
Mevcut RAM'iniz 8 ise yetersiz olduğu aşikar ve RAM yükseltmek pc ve oyun performansına ciddi fayda sağlar.
Arkadaşın onu kastettiğini sanmıyorum. çünkü ekran kartı belleğim 4GB demiş ve ram takviyesi yaparsa ekran kartının belleğine ve ya ekran kartına faydası olur mu diye sormuş.
Sağlar.
Mevcut RAM'iniz 8 ise yetersiz olduğu aşikar ve RAM yükseltmek PC ve oyun performansına ciddi fayda sağlar.
Arkadaşın onu kastettiğini sanmıyorum. Çünkü ekran kartı belleğim 4 GB demiş ve RAM takviyesi yaparsa ekran kartının belleğine veya ekran kartına faydası olur mu diye sormuş.