RAM'in çalışmaması ile BIOS Update'in alakası var mı?

Takeschi

Kilopat
Daha önce BIOS Update yapılmış işlemci takılı MSI anakarta (B250M) yeni Crucial RAM aldım. Görüntü alamıyorum. Anakartın BIOS'u en güncel sürümde değil. Daha bir gün önce başka RAM'le çalışıyordu bu sistem.Demek istediğim şey şu. BIOS Update yaparken RAM'de güncelleniyor mu? RAM yeni olduğu için mi açılmıyor sistem?

Anakartınız aldığınız RAM'i destekliyor mu? Bazen RAM bozuk olunca görüntü gelmemezlik yapıyor.

Büyük ihtimalle RAM arızalı. Tek RAM olarak farklı slotlarda deneyin. Yine görüntü gelmezse RAM'i iade edin veya yenisi ile değiştirmelerini talep edin.

BIOS'u en güncel sürüme yükleyip deneyin. BIOS update yaparken RAM uyumluluğu geliştiriliyor. Sizin kast ettiğinizi anlamadım ama yeni RAM olduğu için açılmama sorunu yapmamalı.
Görüntü gelmediği için biosa giremiyorum.Giremediğim için de biosu güncelleyemiyorum.
Bazı bios güncellemeleri ram desteği arttırılabilir ya da sorunları giderilebilir. Çalışan bir ramle bios yükseltmeyi deneyebilirsiniz.
Yarın öyle yapıcam galiba.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…