Bellek OC'lu mu? Command rate neden 2T? (tRFC)'de 74 baya yüksek. 50-60 civarı olması lazım bu frekansa göre.CPU-Z'yi indirip açın. Memory kısmında DRAM Frequency yazan değeri 2 ile çarparsanız bellek hızınızı belirtir.
Eki Görüntüle 352189
Belleğin varsayılan frekansı 1600 MHz. Yalnız işlemciyi O.C ederken bir şeyleri karıştırmış olabilirim bilmiyorum. Command Rate ve tRFC'nin ne olduğu ve ne işe yaradığını bilmiyorum.Bellek OC'lu mu? Command rate neden 2T? (tRFC)'de 74 baya yüksek. 50-60 civarı olması lazım bu frekansa göre.
Bunlar hakkında bir şeyler öğrenebileceğim bi' kaynak var mı? Nasıl yapıldığını bilmiyorum.Tamam o zaman tRFC'yi boş ver ama CR'yi mutlaka 1T yap.
Advanced Memory Settings kısmında dediğiniz ayarı Auto'dan 1'e aldım teşekkürler. Ayrıca tRFC'de Auto'daydı onu düşürmeli miyim? Dediğiniz şeylerde yazan sayılar ne ifade ediyor ayrıca?BIOS'da bellek ayarları vardır, gelişmiş ayarların içinde CR. Gezinirken illaki görürsün. CR'yi bul, karşısına 1 yaz ve F10'a bas çık. Her BIOS farklı olduğu için yardımcı olamam.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.