RAM'in kaç MHz'de Çalıştığını Öğrenmek

@GCN Bu hatayı verdi.
1544986981633.jpeg

Ve ayarlar Default'a döndü.
Ekran Görüntüsü (8).png

@GCN 1T ile 2T'nin farkı nedir ? Bana yardım etmiştiniz Ramleri mi 3200'e overclocklamıştım bana 2T yap demiştiniz o zaman soramadım şimdi soruyorum cevaplayabilirseniz sevinirim.

RFC çevrim(satır) döngüsü yenileme oluyor. Rakam azaldıkça yenileme sıklığı artıyor. Bu da performansı olumlu etkiliyor. CR ise bu çevrimin kaç defa olacağı. 1T ise 1 defa, 2T ise 2 defa yapıyor. 2T olunca gereksiz tekrarladığı için gecikme süresini uzatıyor. Bu da performansı olumsuz etkiliyor. Eğer O.C yapılırsa ve bellek stabil değil ise 2T yapılabilir. Böylece stabil hale gelir ama gecikme artar.

Son düzenleme:
@GCN 1T ile 2T'nin farkı nedir ? Bana yardım etmiştiniz Ramleri mi 3200'e overclocklamıştım bana 2T yap demiştiniz o zaman soramadım şimdi soruyorum cevaplayabilirseniz sevinirim.
Sen Ryzen sistem kullandığın için 2T olması sorun değil. Ben bellek daha kararlı çalışsın diye 2T yap dedim. Çünkü hem O.C var hem de Ryzen sistem.

Eki Görüntüle 352200

Yalnız benimde 2T de ama sadece XMP modunu kullanyorum? Problem mi oluyor? :)
XMP stok(varsayılan) frekans vs. değerleri değildir. Fabrikada O.C edilir ve o profil belleğe yüklenir. Sende XMP açtığında o profili yüklemiş olursun. Elle ince ayar yaparak bellek performansını %50'den bile daha fazla artırabilirsin ama uzman seviyesi.
Eki Görüntüle 352200

Yalnız benimde 2T de ama sadece XMP modunu kullanyorum? Problem mi oluyor? :)
Amanın 514 nedir yuh! Hatalı raporlama olabilir. BIOS'dan kontrol et. Bende sonradan fark ettim.

Son düzenleme:
XMP stok(varsayılan) frekans vs. değerleri değildir. Fabrikada O.C edilir ve o profil belleğe yüklenir. Sende XMP açtığında o profili yüklemiş olursun. Elle ince ayar yaparak bellek performansını %50'den bile daha fazla artırabilirsin ama uzman seviyesi.
Tamam o zaman sıkıntı yok :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı