RAM'in pini kırıldı

Needprus32

Decapat
Hepinize merhaba, dostlar geçen ay bilgisayarı temizlerken sanırsam RAM'i ters taktım ve zorladığım için işlemcinin pini soketin içerisine düşmüş ve ezilmiş tabii ki de ben bunu fark etmedim ve yaşadığım sorunlar: HDD ışığı klavye ekran kulaklık ışığı vs yok o pini içerisindeki parçayı çıkarttım sizce yeni bir RAM alsam düzelir mi?
RAM soketinde bir problem olmuş mudur? İşlemci değil RAM pini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir RAM ile deneyin. Fazladan RAM yoksa yakın bir bilgisayarcıya gidip deneyebilirsiniz.

Slota zarar geldiyse hiç boot olmaz. Aynı rami farklı bir slota takıp deneyin. Çalışırsa ya da biosta gözükürse denediğiniz slot bozulmus olabilir.

Peki yeni ram aldığımda takmadan önce yapmam gerek şeyler varmı?
Slot bozulursa görüntü vermez veya hiç açılmaz. Sağlam RAM ile test etmelisin.
Yani slot bozulsa hiç açılmaz diyorsun, benim bilgisayar çalışıyor ancak hdd vs ona ışık gitmez

Anakartınızda sıkıntı yoksa düzgün takmanız yeterli.

Elinizde tek bellek var sanırım ve yeni bir bellek almadan bozulan slotu deneme şansınız yok.
Eğer çevreden deneme amaçlı bulamıyorsanız ve takmayı denediğiniz slot bozulmuş olsa bile diğer slotunuzda muhtemeldir ki sorun yoktur. Maalesef anakartınızın değerlerine uygun bir bellek almadan öğrenme şansınız yok.

Slot bozulmuş olsa bilgisayar açılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…