RAM'in pini kırıldı

Benimde RAM slotundan biri bozulmuştu sanırım Pi'nin 1 tanesi yamulmuş diğer slota taktım sorunsuz uzun süre kullandım. Ama RAM slotunun içinden kopan pin diğer pinlere kısa devre yapma ihtimali olabilir buna dikkat etmenizi öneririm.

Gördüğüm kadarı ile içerisinde kısa devre yaptıracak bir şey yok, bir denerim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellek sorunlarında yada tek slotun bozulması yani o slota takılan belleğin algılanmaması gibi durumlarda ekrana görüntü gelmeme vs gibi sorunlar olabilir ama en nihayetinde sistem çalışır.

Bellek sorunlarında ya da tek slotun bozulması yani o slota takılan belleğin algılanmaması gibi durumlarda ekrana görüntü gelmeme vs gibi sorunlar olabilir ama en nihayetinde sistem çalışır.

Sizce yeni RAM alıp onu başka slota taksam düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef %100 olur demek zor, yeni bellek alırsınız bozuk olduğunu düşündüğünüze takarsınız belki o bile çalışabilir ya da hiçbiri çalışmayabilir, ben mutlu sonla biter diye düşünüyorum ama ne düşündüğümüzün bir önemi yok. Bilgisayardaki bu tarz sorunlar maalesef deneme yanılma yöntemi ile çözüme ulaşıyor.
Anakart marka modelinize göre en uygun fiyatlı bellek fiyatları nedir bakılsın ya da varsa sağda solda unutulmuş bellek onlarla deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı