[scth7m] Validated Dump by DESKTOP-OVDRLE9 (2023-03-11 20:55:31) - MB: Asus PRIME B550M-K - RAM: 16384 MB
İyi akşamlar arkadaşlar. Yukarıdaki linkte özellikleri olan sistemimde bir sıkıntım var. RAM 3200 MHz ile çalıştığında oyun içerisinde bilgisayar donuyor herhangi bir işlem yaptırmıyor, bu bazen yavaş takılmalarla başlayıp bir anda donma veya sadece donma şeklinde olmakta.
Eventmanager içerisinde herhangi bir hata yok sadece reset attığım için Kernel Power hatası gözükmekte.
BIOS güncelledim onunla alakalı olabilir mi diye ama fayda etmedi.
Depolama birimlerinde sorun olabilir mi diye değiştirerek test ettim fayda etmedi.
Isınıyor mu acaba dedim 62-63 derece civarını geçmediğini gözlemledim.
RAM ile ilgili hata var mı diye kontrol etmek için Windows'un RAM testini yaptım bir şey çıkmadı.
HDMI kablosunda mı sorun var dedim farklı bir şeyle denedim fayda etmedi.
Forumda bulunan konuları inceledim, başka forumlara da baktım bir çözüm bulamadım.
Sonra RAM hızını 3000MHz'ye çektim ve enteresandır donmadan takılmadan hiç drop girmeden çalışıyor. Bunun sebebi nedir? Bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
Sürekli oyun oynama amaçlı kullanmıyorum yani bu sistemle şu yapılmaz bu yapılmaz gibi yorumlardan ziyade sorunu anlamaya yönelik yorumlar gelirse sevinirim. Çünkü ben de farkındayım yüksek performanslar alamayacağımın ama donup takılması hiç hoş değil. Çözüm buldum ama sorun ne onu öğrenmek istiyorum.