RAM'ler boyut olarak farklı

Ömer 05

Hectopat
Yeni RAM aldım. Anakart eski anakart, Pegatron IPM41-D3. Üzerinde Samsung RAM var. 2 GB ben de 4 GB olsun diye 2 GB RAM aldım. Diğer RAM'a göre küçük ama yuvaya oturuyor. Kendi RAM'imle birlikte takınca bu ekran geliyor, tek takınca siyah ekran da kalıyor. Ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• IMG-20191106-WA0006.jpeg
    IMG-20191106-WA0006.jpeg
    939,8 KB · Görüntüleme: 92
  • InShot_20191106_161102324.jpg
    InShot_20191106_161102324.jpg
    374,4 KB · Görüntüleme: 72
Küçük olan RAM büyük ihtimalle Slim RAM'dir. F11'e basıp boot menüsünden HDD'ni seçmeyi denedin mi ?

Harddisk s. M. A. R. T hatasi veriyor. Önemli bilgilerin var ise yedekleme yapmani öneririm cunku her an harddisk size veda edebilir. Onun dışında harddisk kaynaklı donma yaşıyor olabilir. BIOS pilini cikarip dene olmazsa kendi tek RAM'i takıp, harddisk SATA kabloyu cikar acmayi dener misin o ekran geçecek mi? Gecerse sorun HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
bios üzerinden hangi ram in frekans değeri düşük ise o frekansı seçip kullanabilirsiniz muhtemelen ramlerin frekansları aynı değil.
Harddisk s.m.a.r.t hatasi veriyor. Önemli bilgilerin var ise yedekleme yapmani öneririm cunku her an harddisk size veda edebilir. Onun dışında harddisk kaynaklı donma yaşıyor olabilir. Bios pilini cikarip dene olmazsa kendi tek ram i takıp, harddisk sata kabloyu cikar acmayi denermisin o ekran geçicekmi. Gecerse sorun hdd.
Dostum sorunun ne olduğunu okumadın sanırım hdd smart hatası na nasıl getirdin olayı gerçekten ilginç tebessüm ettirdin beni...

2 farklı marka 2 farklı ram kapasitesi olan ramleri tavsiye etmiyoruz. Neden derseniz birsüre sonra yada en başında uyumsuzluk ile alakalı sıkıntılar çıkartır. Tavsiyem aldıgınız ram'i iade edip aynı model ve marka MHZ ve DDR değerlerine bakıp almanız. Sistem daha stabil ve sorunsuz çalışacaktır

bios üzerinden hangi ram in frekans değeri düşük ise o frekansı seçip kullanabilirsiniz muhtemelen ramlerin frekansları aynı değil.

Dostum sorunun ne olduğunu okumadın sanırım hdd smart hatası na nasıl getirdin olayı gerçekten ilginç tebessüm ettirdin beni...
Karsilasmis oldugun sorunun sebeplerini belirttim. Kendi ram'inde ve yeni ramda ayni problem devam ediyor windows acilmiyor ise gerekli cvp i yazdim. Hdd kaynakli sorundur. Hdd sata kabloyu cikarip baslatmayi dene.

Karsilasmis oldugun sorunun sebeplerini belirttim. Kendi ram'inde ve yeni ramda ayni problem devam ediyor windows acilmiyor ise gerekli cvp i yazdim. Hdd kaynakli sorundur. Hdd sata kabloyu cikarip baslatmayi dene.
PC deki ram tek başına çalışıyor kendi ram de sıkıntı yok. yeni aldığımı çıkarınca açılıyor . Yeni ram tek başına olunca ise siyah ekran da kalıyor .
Yeni RAM aldım. Anakart eski anakart, Pegatron IPM41-D3. Üzerinde Samsung RAM var. 2 GB ben de 4 GB olsun diye 2 GB RAM aldım. Diğer RAM'a göre küçük ama yuvaya oturuyor. Kendi RAM'imle birlikte takınca bu ekran geliyor, tek takınca siyah ekran da kalıyor. İkisini birden takıyorum o ekran geliyor sonra klavyesi çalışmıyor.Ne yapabilirim?
Küçük olan RAM büyük ihtimalle Slim RAM'dir. F11'e basıp boot menüsünden HDD'ni seçmeyi denedin mi ?
Klavye etkisiz yeni ram'i birlikte kullanınca çalışmıyor klavyem
Harddisk s. M. A. R. T hatasi veriyor. Önemli bilgilerin var ise yedekleme yapmani öneririm cunku her an harddisk size veda edebilir. Onun dışında harddisk kaynaklı donma yaşıyor olabilir. BIOS pilini cikarip dene olmazsa kendi tek RAM'i takıp, harddisk SATA kabloyu cikar acmayi dener misin o ekran geçecek mi? Gecerse sorun HDD.
O zaman kendi rami ile nasıl çalısiyor..yenisini birlikte takınca bu ekran geliyor. HDD durumu iyi bence başka bir fikrin varmı ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı