Çözüldü 0x00000116 hata kodu nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://www.mediafire.com/file/ahbsmi1qfcy4j0n/101525-20281-01.dmp/file
RAM
16 GB DDR5
SSD veya HDD modeli
SSD
Ekran kartı
NVIDIA RTX4060 Laptop GPU
İşlemci
Ryzen 7 7535HS
Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x00000116 (0xffff8086cfc36010, 0xfffff8045646fd60, 0xffffffffc000009a, 0x0000000000000004). Döküm şuraya kaydedildi: C:\Windows\Minidump\101525-20281-01.dmp. Rapor Kimliği: fdedf0f2-bb46-4b0b-ab75-36a15e1a0389.

Bilgisayarımı saat 6 civarlarında otomatik uyku moduna geçerken garip bir şekilde 1 haftadır bu hataları alıyorum.

nvlddmkm kaynağındaki 14 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

\Device\Video3

CMDre 00000000 00003ffc ffffffff 00000007 00ffffff

İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı.

Olay görüntüleyicisinde bu spamlanıyor fakat uyku modun da değilken bir sıkıntı yok. Normal şekilde kullanıyorum. Bilgisayar otomatik olarak 10 dakika içerisinde uyku modunda kaldıktan sonra yeniden başlatıyor kendini. Galiba NVIDIA GeForce Experience güncellemesi yaptım ondan sonra oldu ama dün yine güncelleme geldi, o güncellemeyide yaptım fakat sorunum herhangi bir şekilde çözüme kavuşmadı. Windows güncellemelerini denetledim yine değişen bir şey olmadı.

@Murat5038

Son düzenleme:
Çözüm
@Windows Güvenliği NVIDIA ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi?

1760621770504.png
Galiba sorunum çözüldü yardımınız için teşekkür ederim fakat eski sürüm ekran kartı kuruldu. Yeni sürüme güncellediğim taktirde sorun büyük ihtimalle yine oluşacak çünkü en son yeni sürüme güncellediğimde bilgisayar 5 dakika uykuda kaldığında yeniden başlıyordu.

Sizce yeni sürüme güncellemeli miyim?

Bence bu şekilde test edin. Baktınız sorun var DDU işlemini tekrar yapıp son sürüme güncelleyin. Fakat üretici firmanın ekran kartı sürücüleri genelde sorunsuzdur.
Üretici firmanınkini yüklediğimde eski sürüm geldi zaten bu bilgisayarı 1 ay önce aldım. 1 ay öncede bu sürüm yüklüydü ama güncelleme yapınca bir şeyler oldu uyku modunda sorun çıktı ama düzeldi şuan. Galiba kararlı sürüm bu. Yeni güncellemeden sonra düzelir mi acaba?

Yeni güncelleme dediğiniz bu mu?

2025-10-16_18-44-54.png

NVIDIA son sürümü öneriyorsa kurun. Kaybedecek bir şeyiniz yok hocam. Olmadı ASUS'a geri dönersiniz.
Belki de sizdeki sürücü sorunluydu ve güncelleme yapınca sorun arttı.

Fakat önemli olan, her sürücü denemenizde önceki sürümü DDU ile kaldırın. Üzerine kurmayın.

Son düzenleme:
Yeni güncelleme dediğiniz bu mu?

Eki Görüntüle 2588839

NVIDIA son sürümü öneriyorsa kurun. Kaybedecek bir şeyiniz yok hocam. Olmadı ASUS'a geri dönersiniz.
Belki de sizdeki sürücü sorunluydu ve güncelleme yapınca sorun arttı.

Fakat önemli olan, her sürücü denemenizde önceki sürümü DDU ile kaldırın. Üzerine kurmayın.
Evet hocam buydu kurduğum sürüm bundan önceki sürümde de hata vardı bunu da kurunca düzelecek sandım ama hala devam etti şuan Mayıstaki güncellemeyi kullanıyorum. Uyku modundan çıkmıyor o sürümü de kurunca hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı