Çözüldü RAM'ler Dual channel çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dnzgrkn07

Megapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, direkt olarak konuya giriyorum; XPG Gammix 8 GB 3200 MHz olarak 2 tane RAM'im var BIOS üzerinden baktığımda tüm timing vs ayarları aynı XMP vs açık anakartta da 2 tane slot bulunuyor zaten takabileceğim başka bir slotta yok BIOS'tan ve CPU-Z'den gördüğüm kadarıyla Single channel çalışıyorlar. RAM'lerin kit olup olmadığını bilmiyorum aynı model ve aynı timingte oldukları için kit olduğunu düşündüm anakart modelim Gigabyte A520M işlemcim ise Ryzen 5 5600X. Yardımcı olursanız sevinirim.

1670113470078.png

1670113342994.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CPU-Z den "Memory" sekmesine gelip görsel atınız. Yanlış yere bakıyorsunuz. :)

Memory sekmesi altında Channel# Dual veya 2x64 yazıyorsa bellekler bütün olarak çift kanal çalışıyordur. 🤌🏼🙏🏼

Baktığınız yer tek tek slotları gösterir. Solda slot 4 yazıyor. Bir slotta da en fazla bir tane RAM takılacağına göre ve bir tane RAM takıldığına göre "Single" yazması doğru. :)

Saygılarımla. 🌹
CPU-Z den "Memory" sekmesine gelip görsel atınız. Yanlış yere bakıyorsunuz. :)

Memory sekmesi altında Channel# Dual veya 2x64 yazıyorsa bellekler bütün olarak çift kanal çalışıyordur. 🤌🏼🙏🏼

Baktığınız yer tek tek slotları gösterir. Solda slot 4 yazıyor. Bir slotta da en fazla bir tane RAM takılacağına göre ve bir tane RAM takıldığına göre "Single" yazması doğru. :)

Saygılarımla. 🌹

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı