RAM'lerde olan DDR2 ve DDR3 yazıları ne anlama geliyor?

Bütçe
0

igrahiga

Decapat
Daha fazla  
Selam ben İgrahiga. Yeni bir RAM almak istiyorum ama bu "DDR3, 4" gibi kavramlar cikiyor. Sizce bunlarin anlami ne?

Cevabiniz bekliyorum
-İgrahiga

Teknolojilerini ifade ediyor. DDR2 2 kanal DDR3 4 ve 8 kanal DDR4 ise 16 veya 32 kanal olduğunu hatırlıyorum. DDR2 hızı Max 800 OC ile 1200'e destek veriyor (oda üst seviye anakartlara) DDR3 en üst sınırı 4 kanallarda 1600 8 kanallarda 3200'e kadar çıkanları da mevcut. Sadece bulunmuyorlar fazla. DDR4 ise güncel teknoloji hatta DDR5 çıktı yeni.

DDR2-3-4 vs. bunlar moderatörümüzün dediği gibi nesilleridir. Aralarında Max MHz değerleri, soket tipleri, pin ve bellek sayıları, Max bellek boyutu değişir. DIMM ve SO-DIMM olmak üzere mobil istasyonlar için SO-DIMM DDR3L gibi farklı varyasyonları bulunur. Masaüstü için anakart modelinize göre DIMM bir bellek önereceğiz. Anakart modelinizi yazmanız gerekmekte.

Anakart modeli nedir? Bunlar nesilleri.

Hepinizin cevablariniz için teşekkürler
CMD'den aldim ama pek de bir şey anlamadim.

Dosya Ekleri

• Снимок.PNG
    468,9 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
"Hepinizin cevablariniz icin tesekurler"
Muhtemelen DDR3 veya DDR4'tür anakartın. Diğerlerini hiç görmedim. Tabii ki onun dışında CL ve MHz değerlerine de dikkat etmen gerekiyor. 1 adet RAM'ın varsa ve çift kullanacaksan 2. RAM'ın 1. ile uyumlu olması da oldukça önemli.

Hepinizin cevablariniz için teşekkürler
CMD'den aldim ama pek de bir şey anlamadim.

OEM keyden anakart modeli öğrenemeyiz.
  • adım #1: Windows tuşu + r kombinasyonu ile çalıştır ekranını açın.
  • adım #2: msinfo32.exe yazın ve aratın.
  • adım #3: sistem bilgisi ekranı açılacak.
  • adım #4: sistem özeti sayfasını açın.
  • adım #5: buradan sistem modeli satırını bulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…