RAM'lerde soğutma gerekli midir?

Tabi dostum dediğin gibi. Bu soğutucularda göze hitap etme olayıyla yapılıyor ilk amaç olarak bence. Görünüşüne aldanıp alıyoruz bizlerde kasa içinde çok güzel gözüksün diye. Bizler Ekstrem kullanıcılar değiliz, altı üstü oyun oynuyoruz. Soğutucusuz da alınabilir, bazı markalarda fiyat olarak soğucutusuz modeller soğutuculu olanlara göre 200TL gibi daha ucuza olabiliyor.

Bu konuda aşırı haklısınız, zaten son 2 yılda şu RGB olayı çıktı çıkalı her yerde led şeritler vb kullanıcının gözünü boyamaya yönelik hareketler yüzünden insanlar görünüşüne aldanıp sadece ''ışıklı mışıklı'' adı altında kazıklanıyor, bu konuya bakışım ha TridentZ RGB ramler ha Kingstone ramler aralarında fiyat farkı haricinde performans anlamında zerre fark yok.(içimi dökmekte iyi geldi :LOL:) neyse konunun başlığından sapmayalım biz size iyi günler.

Bu konuda aşırı haklısınız, zaten son 2 yılda şu RGB olayı çıktı çıkalı her yerde led şeritler vb kullanıcının gözünü boyamaya yönelik hareketler yüzünden insanlar görünüşüne aldanıp sadece ''ışıklı mışıklı'' adı altında kazıklanıyor, bu konuya bakışım ha TridentZ RGB ramler ha Kingstone ramler aralarında fiyat farkı haricinde performans anlamında zerre fark yok.(içimi dökmekte iyi geldi :LOL:) neyse konunun başlığından sapmayalım biz size iyi günler.
CL değeri farkları var. Frekans farkları var.

Cevaplarınız için teşekkürler.
Isınma konusunda, yeni nesil RAM'ler ısınıyor diyebilirim. Benim arkadaşımda Kingston HyperX Predator 2x8 3000 Mhz RAM var. Oyundayken RAM'lerine el değmiyor o derece ısınıyor soğutmalı olmasına rağmen. Bende eskiden Corsair Vengeance LPX DDR4 2400Mhz RAM vardı arkadaşınkinin aksine hiç ısınmıyordu. Frekans ile de alakalı olabilir bu durum. Şuanki RAM'lerim 3000 Mhz boşta 30 derece ikisi de. Oyunda hiç bakmadım birde oyundayken bakacağım merak ettim kaç derece oluyorlar.

Arkadaşım senin mevzuya gelelim, ilk önce 4+8 GB yapmanı önermiyorum ben daha önce yaptım bin pişman oldum. Performans kayıplarım çok oldu. 4+8 yapmıştım kurtarmadı 4+4+8 yaptım sonuç yine aynı performans kayıplarım çok oldu bıktırdı beni, hepsini satıp 2x8 GB aldım en sonunda. Yapacaksan 4+4 ya da 8+8 yapmanı öneriyorum. Soğutucu kısmına gelirsek o kadarda önemli bir şey değil. Adı üstünde soğutucu hem biraz soğutma hemde daha şık bir görüntü imkanı sunuyor. Soğutucu olayı dert değil. Çin sitelerinde milyon çeşit soğutucu var alıp takabilirsin. Ama almışken soğutuculu alınmalı bence.
Neden 4+8 GB RAM'de performans kaybı oluyor? Anakartımda iki RAM slotu olduğu için şimdi 4+8 yaparım ileride 4 GB olanı çıkartır, 8+8 GB yaparım diye düşünmüştüm.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Neden 4+8 GB RAM'de performans kaybı oluyor? Anakartımda iki RAM slotu olduğu için şimdi 4+8 yaparım ileride 4 GB olanı çıkartır, 8+8 GB yaparım diye düşünmüştüm.
Tabi dostum dediğin gibi olabilir fakat mutlaka boyutları aynı olsun. Benim düştüğüm hataya düşme. 4+8 yaptığımda çift kanal teknolojisinden tam anlamıyla yararlanamadığım için performans kaybı oldu. Şuan 2x8 taktım ve bilgisayar kendine geldi diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı