RAM'lerden 1 tanesi görünmüyor

MelikşahKAYA

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 8+8 GB RAM'im var fakat biri gözükmüyor. RAM'lerin ikisi de aynı sadece biri 3000 diğer 3200 MHz bu sorun sürekli oluyor. Kendi kendine düzeliyor ama artık can sıkmaya başladı.

image.jpg

Görev yöneticisinde de böyle gözüküyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 8+8 GB RAM'im var fakat biri gözükmüyor. RAM'lerin ikisi de aynı sadece biri 3000 diğer 3200 MHz bu sorun sürekli oluyor. Kendi kendine düzeliyor ama artık can sıkmaya başladı.

Eki Görüntüle 2625004

OCCT de RAM testi yapar mısınız? Hatta RAM'leri (ilk önce RAM'leri tak çıkar yaparak bunu deneyin) teker teker dener misiniz?

Bilgisayar 3200mhz olanı destekliyorsa 3000mhz olanı sat 3200mhz ve CL değeri aynı olan 1 adet ram alırsan sorunun düzelebilir

Bilgisayar 3200MHz olanı destekliyorsa 3000MHz olanı sat 3200MHz ve CL değeri aynı olan 1 adet RAM alırsan sorunun düzelebilir

PC'yi komple yenilemeyi düşünüyorum bu yüzden bununla uğraşmayı ve para ayrımaktan çekiniyordum ama en son çare onu yapacağız gibi

OCCT de RAM testi yapar mısınız? Hatta RAM'leri (ilk önce RAM'leri tak çıkar yaparak bunu deneyin) teker teker dener misiniz?
Hocam hangi testi istiyorsunuz stability mi benchmark mı?

Ram fiyatları uçtu ikinci el temiz ram alabilirsin illa sıfır olmasına gerek yok
Farkındayım sistemim ddr4 ekran kartım rx570 yani çook çok eski bir sistem bende köklü bi değişiklik yapıp 5060 lı ddr5 bi sisteme geçmek istiyorum bu yüzden olabilidiğince bu sisteme harcama yapmaktan çekiniyorum

Eki Görüntüle 2625004

RAM'lerin bakır kısmını silip yerlerini değiştirip deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı