Zor bir şey değil. Kutuda yazan CL değerlerini yani 16-20-20-39 gibi sayıları DRAM Timing bölümünden yukarıdan aşağı doğru gir. Frekansı 3000 yap, kutuda yazan voltajı da DRAM Voltage bölümüne gir.
Hocam benim RAM'lerin CL değeri farklı ama geri kalan her şeyi aynı. XMP açınca mavi ekranlar crashler yiyorum. Ama manuel olarak sadece hızı ayarlasam CL'lere hiç dokunmadan, o zaman problemim almaz diye ümit ediyordum.
Zor bir şey değil. Kutuda yazan CL değerlerini yani 16-20-20-39 gibi sayıları DRAM Timing bölümünden yukarıdan aşağı doğru gir. Frekansı 3000 yap, kutuda yazan voltajı da DRAM Voltage bölümüne gir.
Hocam sistemim Ryzen hatta ilk mesajda link de bıraktım BIOS arayüzüm aynen o şekilde. DRAM Timing'i ayarlamasam ve başka hiçbir şeye dokunmadan sadece voltajı 1.4 yapsam ve hızı da kendi hızları olan 3000'e çeksem sorun olur mu?
Yani zaten bunlar 3000 hızında RAM'ler ama 2133'te çalışıyor. Baska hiçbir ayara dokunmak istemiyorum. Eğer mümkünse böyle bir şey tabii.
Bir de kutuda yazan voltajdan kastınız de hocam? RAM'lerin üstünde 1.35v yazıyor voltaj onu diyorsanız? RAM'lerim de şu Link